reka2902121Общинският съвет прие плана за работата си за второто шестмесечие на годината

Почистване на коритото на река Осъм в централната градска част и оглед на дърветата в града – в парковете, училищата, детските заведения и болницата, да влязат като точки в дневния ред на 45-ото заседание на общинския съвет през юли, решиха вчера на сесията си съветниците. Това стана при приемане на плана за работа за второто шестмесечие на годината по предложение на д-р Георги Митев и на Страцимир Петков. Към плана бяха прибавени още предложенията на Доротея Цанкова за обсъждане на октомврийската сесия на Стратегия за развитие на образованието в общината, както и при разглеждане на отчета за първото шестмесечие на Районно управление „Полиция“ през юли да се изиска включване и на сектор „Пътна полиция“.

Иначе съветниците приеха плана за работата за следващите шест месеца с 28 гласа „за“ от общо 28 гласували. Те утвърдиха и графика за провеждане на заседанията на общинския съвет и на постоянните комисии до края на годината.

Предложението за плана за работа направи председателят на общинския съвет Тихол Тихолов.

5 коментара

  1. Да не ви посече акъл да чистите коритото на реката ейй. Как иначе, ще намерите плаващата сцена, ако се откъсне при следващото покачване на водата? Все, ще се спре на някой остров с дървета в средата на реката. 🙂

  2. Ей,пишещите”компетентно”,първо огледайте поречието на Осъма от кв.Дръстене надолу и ще видите,че островите с върбите,които застрашават от завиряване при по-високи води са точно в централна градска част.
    “Мангалите”също са хора,някои от тях с дипломи и далеч по-добро възпитание от предложилия премахването на”гората” от работници от тази националност.
    А всякакви действие в коритото на реката,премахване на острови от речни наноси,изсичане на дървета и т.н.се извършват само с разрешение на контролиращата институция “Басейнова дирекция”Плевен.И не става”джаста-праста”както се предлага тук.

  3. …и то НЕ само в центъра!!! Какво, хората които живеят извън “центъра” да си ги залива, а!?!?!

  4. Е кво има да му обсъждат?Толкова ли не могат да хвант 10-15 мангала дават им по 20лв и за 1-2 дена гората я няма!

Comments are closed.