Почистването на коритото на Осъм от дървета и храсти в регулацията на Ловеч ще се осъществи на три етапа. Това съобщи зам.-кметът на общината  инж. Ивелина Радевска.

Първият етап обхваща коритото от моста при „Спарки Елтос“  на бул.“ Велико Търново“ до Железния мост на ул. „Стефан Караджа“ и се извършва в момента.

Вторият етап ще обхване речното корито до сградата на общината, а третият етап е до пешеходния мост в алеята „Баш бунар“  в кв. „Вароша“.

Почистването трябва да бъде извършено от наетата фирма за 180 дни, като освен изрязване се извършва и изкореняване, за да се предотврати повторното избуяване на растителността.

Дърветата и храстите се изрязват, дървесината се групира и извозва в склад на общината, като всичко това става при строг контрол. Придобитата дървесина ще бъде предоставена на доброволческите формирования и на служби, заети по проекти за социалните дейности, съобщи инж. Радевска. Сегашната дейност става по силата на стар договор от 2015 г., за който обаче нямаше осигурено финансиране.

Възложените дейности сега са на стойност  450 000 лева, осигурени от капиталовите разходи от целевата субсидия, като общинското ръководство счита, че са достатъчни.

6 коментара

  1. Е,значи общата стойност за трите етапа ще е пак около 1 500 хил.- 1 600 хил.лв./3 х около 450-550 хил.лв./.

  2. Да…180 дена са си половин година. Доста време, ама ще видим-толкова десетилетия чакахме това ЧУДО да се случи, ще изтърпим някаква половин година…

Comments are closed.