Поход на здравето  с ученици, население, доброволци регионална библиотека, младежи български червен кръст и спортни игри на открито с хора в третата възраст, които целят популяризиране на ходенето като ефективна и лесна за практикуване двигателна активност за всички,  възможност за участие на хора от всички възрастови и социални групи. За участниците в мероприятието ще има томбола с награди. Походът на здравето стартира в 15,00 часа в началото на алея „Баш бунар“.

Мобилен кабинет с измерване на ръст, тегло, боди мас индекс, кръвно налягане  и кръвна захар на желаещи участници в спортното мероприятие, препоръки и консултации за здравословен начин на живот – здравословно хранене, физическа активност и спор, разпространение на здравно-образователни материали, които ще се проведат на детската площадка в алея „Башбунар“.

            Мероприятията се финансират от Министерство на здравеопазване, съотв. Регионална здравна инспекция по Национална програма за Превенция на хроничните незаразни болести 2014-20120г. и Община Ловеч, по Програма за «Младежки дейности на община Ловеч 2014 -2020г.» по Проект «Информирани и здрави млади хора» на Регионална здравна инспекция гр.Ловеч 2018 г.