bsp903121Постоянните комисии оставиха избора на трети зам.-председател на общинския съвет за заседанието на местния парламент на 26 март. Предложението бе подкрепено от комисията по устройство на територията, комунални дейности и околна среда, а не бе обсъдено в комисията по образование, култура, младежта и децата. Останалите решиха да го допуснат за обсъждане на 26 март.

Това е трето предложение за избор на зам.-председател на общинския съвет, внася  го общинският съветник Валентина Янкова. То е на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация (чл. 24, ал. 2) – общинският съвет може да избере един или повече зам.-председатели, и Правилника за организацията и дейността на общински съвет – Ловеч, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандата 2011-2015 г. (чл. 21, ал. 1), според който по предложение на общинските съветници от техния състав може да се изберат не повече от трима зам.-председатели.

Янкова предлага третият заместник на Корнелия Маринова да бъде общинският съветник Венцислав Хаджиев.

Неговата кандидатура бе отхвърлена два пъти досега – на заседанията на общинския съвет през юли и през септември м. г., предложенията и тогава бяха на Валентина Янкова.