obs3105131Постоянните комисии на общинския съвет ще проведат заседанията си за разглеждане на внесените за 50-ата сесия материали на 9 и 10 декември. Всички те ще обсъдят Програмата за управление и разпореждане с имотите, общинска собственост, в община Ловеч през 2015 г., както и свои предложения за план за работата на общинския съвет за първото шестмесечие на идната година.

Във фокуса на вниманието на съветниците са още одобряване на годишен план за ползване на дървесина от горски територии, собственост на община Ловеч, и начина на реализиране на добитата дървесина през 2015 г., както и избор на форма на управление на горските територии. Ще разгледат още проект на Тарифа за определяне на базисните месечни наемни цени за един квадратен метър за отдаване под наем на общински нежилищни имоти и Програмата за развитие на читалищните дейности през 2015 г.

Съветниците ще гледат отчетите за дейността и проблемите на с. Дойренци, с. Казачево и с. Горно Павликене. Ще обсъдят предложение за създаване в Ловеч на Национално училище по изкуствата.

Първи се събират на заседание от постоянната комисия по икономическа политика и евроинтеграция – на 9 декември в 11 ч. В 13 ч. същия ден е заседанието на комисията по бюджет и финанси и в 14 ч. – по здравеопазване и социални дейности. На 10 декември са заседанията на комисиите по образование, култура, младежта и децата – 10 ч., по правно-нормативни въпроси – 13 ч., по общинска собственост – 14 ч., и по устройство на територията, комунални дейности и околна среда – 15 ч.