obs3105131Постоянните комисии на общинския съвет ще проведат заседанията си за разглеждане на внесените за 45-ата сесия материали на 15 и 16 юни. Те ще гледат отчетите на Районно управление „Полиция“, на сектор „Пътна полиция“и на отдел СКОРС за дейността през първите шест месеца на годината. Ще обсъдят отчетите за дейността на общинския съвет и неговите комисии за първото полугодие и за изпълнение на решенията на общинския съвет към 10 юли т. г. Във фокуса на вниманието им са още отчетите за получените командировъчни пари от кмета на общината от началото на годината до края на юни, също и на председателя на общинския съвет, както и докладите за дейността и проблемите на селата Скобелево и Йоглав.

Сред другите по-важни точки в проектодневния им ред са още информация за икономическите резултати и финансовото състояние на търговските дружества, в които община Ловеч притежава миноритарен дял от капитала, за 2013 г., предложение за създаване на общинско предприятие „Чистота“, информация за обществената поръчка за сметосъбиране и сметоизване на твърди битови отпадъци в града, предложение за проект на тарифа за определяне на месечни наемни цени за един кв. м за отдаване под наем на общински нежилищни имоти, правилник за реда и начина на отпускане на еднократна финансова помощ от община Ловеч.

Общинските съветници ще разгледат молба от Ловчанската митрополия за дарение на 50 хиляди лева за довършителни работи на храма на центъра, подписка на граждани срещу продаването на бившата стоматология, предложение за учредяване на национална литературна награда на името на проф. Димитър Димов. Съветниците ще изберат членове на съвета на директорите на общинските дружества „Общински пазари – Ловеч“ ЕАД и „Еко“ ЕАД, ще именуват улица в ж. к. „Младост“, ще гледат отчета за 2013 г. за изпълнение на Програмата за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на общината, както и процедура по Закона за обществените поръчки за възлагане на изпълнение на автобусна линия Ловеч – Лисец. Други важни точки са предложение за наредба за изменение и допълнение на Наредба № 1 за опазване и поддържане на обществения ред, чистотата, общественото имущество и природата на Ловешката община, приемане на Наредба за условията и реда за изхвърляне, събиране, транспортиране, сортиране, претоварване, оползотворяване и обезвреждане на битови, строителни, биоразградими, опасни и масово разпространени отпадъци на територията на община Ловеч.

Съветниците ще обсъдят още предложения за промяна на капацитета на две социални услуги към общината – Центъра за обществена подкрепа и Центъра за социална рехабилитация и интеграция.

Първи ще проведат заседание от комисията по бюджет и финанси – на 15 юли от 13 ч., следват същия ден комисиите по общинска собственост (14.30 ч.) и по устройство на територията, комунални дейности и околна среда (15.30 ч.). На 16 юли от 10 ч. е заседанието на комисията по здравеопазване и социални дейности, от 11 ч. – на комисията по икономическа политика и евроинтеграция, от 14 ч. – на комисията по образование, култура, младежта и децата, и от 16 ч. – на комисията по правно-нормативни въпроси.