obs3105131Постоянните комисии на общинския съвет ще проведат заседанията си за разглеждане на внесените за 42-ата сесия материали на 14 и 15 април. Ще гледат отчетите за дейността и проблемите на селата Деветаки, Слатина и Българене за миналата година, информация за дейността на Наблюдателната комисия и отчет на изразходените средства за 2013 г., доклад за осъществените читалищни дейности в изпълнение на Програмата за развитие на читалищните дейности в общината за 2013 г.

     Сред другите важни точки от проектодневния им ред са Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за местните данъци в община Ловеч, допълнение и изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Ловеч, актуализирано приложение № 2- общински терени – по общата схема за разполагане на преместваеми обекти (павилиони) на територията на гр. Ловеч от Програмата за управлението и разпореждането с имотите, общинска собственост, през 2014 г. Съветниците ще обсъдят плана за изпълнението на Стратегията за развитие на социалните услуги в общината за 2015 г. и отчета на плана за 2013 г., ще разгледат годишния доклад за наблюдението на изпълнението на Общинския план за развитие 2007-2013 за миналата година и отчета за дейността на Общинската комисия за обществен ред и сигурност за 2013 г.

     Във фокуса на вниманието им са още промени в капиталовата програма на община Ловеч, одобряване на бюджетна прогноза за местните дейности за периода 2015-2017 г. и предоставяне под наем на имот, частна общинска собственост, за културна дейност.

     Съветниците ще обсъдят годишния финансов отчет на „Еко“ ЕАД към 31 декември 2013 г. и отчета за резултатите и дейността на „Общински пазари – Ловеч“ за миналата година, както и ще изберат регистриран одитор за двете общински дружества.

     Те ще решат още за именуване на 14 улици в Ловеч и за удостояване посмъртно на проф. д-р Параскев Стоянов със званието „Почетен гражданин на Ловеч“.

     Първи ще проведат заседание на 14 април, понеделник, от 10 ч. от постоянната комисия по бюджет и финанси. Същия ден от 13 ч. заседава постоянната комисия по икономическа политика и евроинтеграция и от 14 ч. – по общинска собственост. На 15 април, вторник, в 13 ч. започва заседанието на постоянната комисия по образование, култура, младежта и децата, в 14.30 ч. заседават постоянните комисии по здравеопазване и социални дейности и по устройство на територията, комунални дейности и околна среда, и в 15.30 ч. – комисията по правно-нормативни въпроси.