Редовните  заседания на постоянните комисии към Общински съвет Ловеч се провеждат на 18 и 19 април.

Сред по-интересните теми са избиране на регистриран одитор на „Общински пазари – Ловеч“ ЕАД за финансовата 2017 г., като въпросът ще бъде разглеждан в постоянната комисия по бюджет, финанси и европроекти.

Предложение за изменение на решение от 2016 г. на ОбС Ловеч, за изграждане върху платното за движение на пешеходна пътека тип „Зебра“ срещу супермаркета „Билла“ ще бъде разгледано в комисията по обществен ред, сигурност и безопасност на движението.

Сключване на договори за сътрудничество за разделно събиране и места за предаване на масово разпространени отпадъци, както и избиране на временно изпълняващ длъжността кмет на кметство с. Дренов, ще се обсъждат в комисията по жалби и контрол на решенията на Общински съвет и мониторинг на обществени и възлагателни поръчки.

Материалите за избирането на ВИД кмет на с. Дренов ще бъдат обсъждани и в комисията по икономическа политика, туризъм и приватизация.

Промяната на местонахождението и административния адрес на  Детска ясла  № 5 „Патиланци“ се обсъждат в комисията по общинска собственост, устройство на територията, комунални дейности, екология и транспорт, както и в комисията по здравеопазване.