lovechobshtina103121Постоянните комисии към Общински съвет- Ловеч, ще заседават 21 и 22 юни (вторник  и сряда). Техният проекто-дневен ред е вече готов.

Всички комисии имат в дневния си ред  точка за приемане на план за работа на Общински съвет за второто шестмесечие на 2016 г. Ще бъдат разгледани също Програма за управление на отпадъците на Община Ловеч за 2016 – 2020 г., както и Програма за  опазване на околната среда на Община Ловеч за 2016 – 2020 г.

Постоянната комисия по бюджет, финанси и европроекти, под председателството на Виктор Стойчев, се събира на 22 юни от 8,30 часа. Групата  ще работи по 20 точки. Сред тях по-важни са:

  1. Предложение за откриване на процедури за отдаване под наем на ученически бюфет и на стоматологичен кабинет в СОУ „Т. Кирков“ в Ловеч.
  2. Гарантиране на устойчивост, запазване на предназначението на обектите и осигуряване на собствен финансов ресурс  за проектно предложение „Рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона и пл. „Т. Кирков“.
  3. Приемане на Наредба  за изменение и допълнение на Наредба за определяне и администрирането на местните данъци и цени на услуги, както и Наредба за преместваеми обекти.

Постоянната комисия по икономическа политика, туризъм и приватизация, под председателството на Димитър Димитров, ще разгледа 15 точки. Комисията се събира на 22 юни от 10 часа. Между точките са промяна на състава на Съвета на директорите на „Общински пазари – Ловеч ЕАД и предложение относно приемане и присъединяване към декларация от Барселона.

Ще бъде изслушана и информация относно икономическите резултати и финансовото състояние на „Еко“ ЕАД за първото тримесечие на 2016 година.

Постоянната комисия по жалби и контрол с председател Милко Недялков, който на извънредното заседание на 1 юни т. г. си подаде оставката, ще разгледа 18 точки.

Редовното заседание Общински съвет – Ловеч, ще се състои на 30 юни 2016 г., четвъртък, от 10 часа.