obs3105131Постоянните комисии към Общински съвет –Ловеч ще заседават във вторник и сряда, 16 и 17 февруари 2016 г., съобщи председателят на Общинския съвет Петър Цолов.

Заседанието на постоянната комисия по бюджет, финанси и европроекти с председател Виктор Стойчев ще заседава на 16 февруари от 9 часа. В проекто-дневния ред са включени 20 точки, като се започва с отчет за дейността на Общински съвет – Ловеч и неговите комисии за втората половина на 2015 г. Още ще се обсъжда Наредба за създаване, управление и контрол но общински предприятия, споразумение за партньорство между общините Ловеч, Летница и Угърчин във връзка с проект по ОП „Околна среда“ 2014 – 2020 г. Важна точка е поемането на дълг за финансиране на финансови корекции по проекта „ Подобрение на водоснабдителната и канализационната система на Ловеч“. Друга важна точка е избор на представител на Община Ловеч за общото събрание на Асоциация по ВиК насрочено за 29 февруари.

Комисията по устройство на територията, общинска собственост, комунални дейности, екология и транспорт с председател Ангел Заимов ще заседава на 17 февруари от 10 часа. Комисията ще се занимава с предложение за ремонт на физкултурния салон на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, приемане на програма за насърчаването на използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива и други.

Комисията по икономическа политика и приватизация се свиква от председателя на Общинския съвет Петър Цолов, тъй като предишният председател Павлин Иванов напусна ОбС. Тя ще заседава на 16 февруари от 9 часа. Сред темите отново са отчет на дейността на ОбС, приемане на наредба за общинските предприятия и други. От сдружение „Зона Ловеч“ е получено предложение за изграждане на туристическа атракция „ Звездно небе“, външен асансьор на скалите на скалите на Стратеш и помещение във формата на космически шлем. Ще бъде разгледана жалба – предложение от ИК „Да опазим символа Покрит мост Ловеч“. Комисията има за разглеждане 23 точки.

Комисията по обществен ред,сигурност и безопасност на движението с председател Данчо Заверджиев ще приеме няколко отчета, сред които са отчет за дейността на РУ Ловеч за 2015 г., отчет на Общински съвет по наркотични вещества, отчет на СКОРС, както и приемане план за противодействие на тероризма.  Заседанието е на 19 януари от 8,30 часа.

Постоянната комисия по здравеопазване с председател д-р Лидия Несторова ще се събере на 16 януари от 14,30 часа. Тя ще разгледа приемане на календар за спортно-туристическите дейности за 2016 г., отчет за програмата за физическото възпитание 2013- 2015 г., както и отчет на средствата на ТД „Стратеш“ и други.

Комисията по образование, култура и вероизповедания с председател Иво Райнов ще заседава на 16 февруари от 16 часа. В проекто- дневния ред са отчет за програмата за закрила и развитие на културните институции в общината, както и предложение от Васил Милчев за благоустрояване на бившата казарма. Ще се гледа  и предложение на Валентин Вълев определяне на официален химн на Ловеч. Последна точка е схемите за шатри и маси във връзка с традиционния празник Цветница.

Комисията за децата, младежта, спорта и НПО с председател Росица Димитрова се свиква на 17 февруари 2016 г. от 13 часа. Тя ще разгледа 10 точки, а комисията по социална, демографска и жилищна политика ще разгледа 6 точки. Тя ще заседава на 17 февруари от 14 часа с председател Станимир Стоянов.

Председателят на Общинския съвет Петър Цолов свиква и постоянната комисия за развитие на селските райони на 17 февруари от 16 часа, като проекто – дневният ред има 7 точки.

Комисията по жалби и контрол на решенията на Общински съвет с председател Милко Недялков е на 16 февруари от 13 часа. Тя ще разгледа доклад за извършена финансова инспекция на СОУ „Панайот Пипков“, както и промяната в състава на съвета на директорите на „ЕКО“ ЕАД Ловеч. Същата комисия ще гледа и наредба за изменение на старата наредба за кучетата.

Общинският съвет ще проведе седмото си заседание на 25 февруари  2016 г., четвъртък,  от 10 часа, оповести председателят Петър Цолов.