narusheniq2604132Павлин Иванов

Уважаеми кандидати за  депутати, знам, че не ви пука нито за жителите на Ловеч, нито за самия град. Независимо колко убедено говорите, вашите действия говорят за друго. Днес моят град посреща гости от цяла България и от чужбина за Цветница, а вие, преследвайки личните си проекти, дори без да се замислите отблъсквате с вашите окъсани плакати, разлепени из целия град всички, които ще дойдат. Това ли е разбирането ви за привличането на туристи, още повече, в тази криза? Благодаря ви!

Във всяка предизборна кампания, партиите приемат за нормално, нерегламентирано (как ли може регламентирано?) да омаскарят всяка една стена, ограда, трафопост, кофа за боклук с ликовете на своите кандидати. Това трябва да е силен коз в тяхната борба за власт. Явно, такова е разбирането им.

narusheniq2604135Има обаче поне два, много малки проблема – градът ни изглежда като афганистанско поселище в HD формат и точно преди най-хубавият, чист и посещаван празник в Ловеч  – ЦВЕТНИЦА, люляковият град изглежда ужасно. Тук явно идеята е всеки, които посети Ловеч да се надъха от безбройните плакати, вече поскъсани от конкурентите, ликове с малко поизбодени очи, нарисувани мустаци и обичайните за кампания номера.

Същевременно, всички тези кандидати се спукват да ми обясняват колко са загрижени за реда, спазването на законите, как искат да доведат керван от инвеститори. Изниква и вечният въпрос – да вярвам на ушите или на очите си?

Вторият малък проблем е, че това също ни бърка в джоба. Щом всички пришълци с мерак за власт си заминат, грозната гледка си остава за нас, хората които продължаваме да живеем в Ловеч. На това отгоре, с наши средства трябва да платим за почистването!

Не стига, че осират (без извинение!) градът ни, а на всичко отгоре, трябва да си платим за да бъде изчистен!

narusheniq2604134Седмици преди кампанията разговарях с директора на „ЕКО“ Антоанела Дончева. Помолих я да сметне колко ще струва почистването на града с цел да предложим на партиите, всяка да се включи с пари за почистването. Получих бърз отговор – сумата е малко под 2000 лв.

Проведох разговор и с кмета Казанджиев, да се направи предложение към участниците в предизборната битка и тази сума да бъде разделена между тях, т.е. всяка да отдели колосалните 50-на лева от  бюджета си и да си плати за почистването.

Доколкото имам информация, Казанджиев е обяснил и направил предложението при една от срещите си с представителите на партиите, но резултат няма.

Остава възможността да сигнализирам, а това може да направи и всеки от вас, РИК Ловеч за нарушенията. Проблема е, че пак ние ще бъдем ощетени.

Процедурата е проста. Сезира се РИК. Те изпращат писмо до кмета, с което му заповядват да почисти незабавно залепените на нерегламентирани места плакати. Градоначалника естествено изпълнява задълженията си и заповядва чистене, което се извършва с наши, от нашите данъци средства. След това, трябва да бъде наложена санкция на нарушителите. И тук става сложно.

В крайна сметка, всеки жител на град Ловеч плаща от своя джоб за нарушенията извършвани от жадните за власт. Типично, нали?

Е няма нужда да връщате държавата на гражданите, просто престанете да я вземате за себе си!

11 коментара

  1. Данчо, имам една молба към теб, това което си написал в кавички да не е в множествено число, защото аз не спя спокойно, но не че крада, а че ако не сме на работа ДСК ще ни вземе къщата.

  2. Всичко е толкова просто. Просто трябва да се спазва Наредбата и проблемите се решават. Питам защо се гласуват законите, наредбите след като не се спазват даже и от тези които са ги гласували и приели.

  3. Вече е толкова омърсен града от предизборни плакати, че ме е срам в този празничен и слънчев ден да се разхождам из Ловешките улици. Убедена съм, че и на областното и общинско ръководство не му харесва тази "украса",но не вземат никакво отношение. Просто си траят. Защо никога не се санкционирват партиите за тази "красота" или само си говорим предизборно и нищо не вършим. Все пак има Наредба гласувана от общ. съвет и смятам, че трябва да се изпълнява. Ако се глобят партиите и се принудят да почистат своите плакати, убедена съм че втори път няма да си позволят това безразборно лепене.

  4. "Доколкото имам информация, Казанджиев е обяснил и направил предложението при една от срещите си с представителите на партиите, но резултат няма."
    Аз присъствах на тази среща. Бяхме само представители на партии и коалиции с номера на бюлетините 5, 6, 14, 15, 27 и 40. Ами другите? Как се поема ангажимент за своя сметка от името на другите?

  5. имат по-важни дела…както е казал един велик политик:
    “крадат от сутрин до вечер, а когато спят, сънуват как крадат”

  6. Добре де, нали със заповед на кмета са определени местата където може да се лепят плакати и подобни мерзости. Аз ако отида и лепна един плакат на общината със сигурност ще има последици при този Биг Брадър. Глоби на щабовете и да чистят, но общинарите явно имат по-важни дела.

  7. Цвят червен като пробата за алкохол на пиян шофьор.

  8. heros, важното е кой е касиера с парата ! Друго не е важно!

  9. Горооов, Горов, и ти си като ДПС и другите цапачи на града! Този ъгъл да не ви е запазена марка на БСП? На предишните избори там лепяхте плакати на Данаилов. Много сте предсказуеми дори в лепенето на плакати, другари и другарки..

  10. http://www.lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/147.jpg
    “Добър ден другари! Благодаря Ви, че цапате Ловеч, като за световно по най-мръсен град!”

    heros, можем само да благодарим на другаря Горов за положените големи услия за спечеването на приза “Най- мръсен град!”

  11. Аз не знам да има санкционирана партия, въпреки сигналите на които и да са предишни избори..

Comments are closed.