Посолството на Република Индонезия в София предостави информация за стипендиалните програми „Дармасисва“ и „Индонезийски изкуство и култура“ предоставени от индонезийското правителство.

Стипендиите се предлагат на потенциални студенти от държави, с който Индонезия има дипломатически отношения за изучаване на индонезийски език, изкуство и култура.

Главната цел на стипендиалните програми е да популяризира и повиши интереса към езика и културата на Индонезия сред младежите от други страни.

Стипендиалните програми са предназначени да осигурят по-силни културни връзки и разбирателство между участващите страни. Подробна информация с условията за двете програми е достъпна на посочения сайт.

Кандидат студенти за стипендия по „Дармасисва“ трябва да са на възраст между 17 и 35 години, желателно е да имат сертификат за английски език

Те може се регистрират и да представят всички документи на официалния сайт darmasiswa.kemdikbud.go.id до 9 февруари 2017г.

Кандидати за стипендия по програма „Индонезийски изкуство и култура“ трябва да се свържат, регистрират и предадат своите документи в посолството на Република Индонезия до 30 януари 2017г.