obs310513162-ото заседание на общинския съвет председателят Тихол Тихолов свиква на 24 септември от 13 ч. Точките в проектодневния му ред са 37.

Сред тях са предложение за одобряване на проектобюджета за 2016 г. и на актуализираната бюджетна прогноза за местните дейности за периода 2017-2018 г. на община Ловеч, изменение на интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Ловеч, както и мотивирани искания на директори на училища за допускане на изключения от минималния брой на учениците в паралелки. Ще бъде обсъдена информация за процеса на възлагане на обществени поръчки в училищата в общината и участието на община Ловеч като партньор в проектно предложение на сдружение „Знание“ заедно с общините Летница и Угърчин и „Еко“ ЕАД – Ловеч.

Общинският съвет ще разгледа още информация за икономическите резултати и финансовото състояние на търговските дружества за 2014 г., в които община Ловеч притежава миноритарен дял от капитала, доклад относно приемане на решение за прекратяване на публичния търг с явно наддаване за приватизация на ресторант „Ерфурт“, ще актуализира Програмата за управление и разпореждане с имотите, общинска собственост, през 2015 г., като включи още 88 маломерни имота, намиращи се в землищата на селата Горан, Лисец, Слатина и гр. Ловеч, за отдаване под наем за срок от една година без публичен търг или публично оповестен конкурс.

Ще бъде разгледано и предложение за учредяване на безвъзмездно право на ползване на фондация „Стефан Нойков“ върху имот, частна общинска собственост, представляващ застроен поземлен имот в Ловеч, за срок от 10 години, както и анексиране на договора за срок от пет години на Народно читалище „Зорница – 2010“ за помещенията, ползвани безвъзмездно в сградата на бившия Младежки дом.

Заседанието започва с две питания