Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова прие на 28 август 2018 г. посланика на Корейската народно-демократична република в България Н.Пр. Ча Гон Ил. Посланикът е в Ловеч по покана на Българския антифашистки съюз (БАС) с председател Симеон Игнатов, който е и председател на Българо-корейското дружество за приятелство и сътрудничество. В срещата взе участие и Христо Борисов – лидер на БАС в Ловеч. От страна на Община Ловеч присъстваха председателят на ОбС  в Ловеч Петър Цолов и зам.- кметът Венцислав Христов.
Кметът Корнелия Маринова подчерта, че Ловеч поддържа партньорски отношения с осем побратимени градове – Берат, Албания,Валядолид, Испания, Ерфурт, Германия, Изяслав, Украйна, Лавал, Франция, Лотошино, Русия, Рязан, Русия, Сиктивкар, Русия. Ръководството на Община Ловеч приветства сегашното разведряване между Северна и Южна Корея, което е пробив в отношенията между двете страни. Ние сме за разширяването  на приятелските връзки и контакти и с останалите страни, подчерта кметът.
От своя страна посланик Ча Гон Ил се ангажира да насърчава своите сънародници да посещават България и красивия Ловеч. Той е стар приятел на нашата страна, защото е завършил образованието си у нас и владее перфектен български. Набелязани бяха  възможностите за икономически сътрудничество с далечната страна, която е известна като „Страна на утринната свежест“. Гости и домакини си размениха символични подаръци. Кметът Корнелия Маринова връчи на госта плакет „С най-добри пожелания“.

 

3 коментара

  1. Някой някъде виждал ли е турист от Северна Корея?!?

  2. Моля? Северна Корея? Браво за ориентацията. Тази посока най й прилича.

Comments are closed.