rojdestvo2412141„Защото заради нас се роди Младенец – Предвечният Бог”

С тази светла и възвишена радост, която в цялата вселена проехтява, тържествува целия човешкия и ангелския род: “Христос се ражда – славете Го! Христос слиза от небесата -­ посрещнете Го! Христос е на земята – ­ възнесете се!”

С раждането на Иисус Христос се извършва събитието, очаквано векове наред от верните на Бога синове, обещание за избава от властта на злото и на смъртта. Бог е верен и у Него “няма да остане безсилна ни една дума”, Чието Слово “заради нас, човеците, и заради нашето спасение слезе от небесата и се въплъти от Светия Дух и Дева Мария и стана човек”.

На този свят ден във Витлеем преди повече от две хилядолетия бе поставено началото на нашето спасение! Нека и ние отворим вратите на нашите сърца, да посрещнем и дадем дом на Родилия се в тази свята нощ “Спасител, Който е Христос, Господ”.

Божествената любов, дарувана ни на Рождество Христово, ни задължава да благовестим за нея с делата си, с целия си живот. Около нас винаги има хора, които се нуждаят от помощ и подкрепа и нека, с вниманието си, с грижата си към тях,  да спомогнем светлината на радостта от Христовото Рождество да сгрее и техните сърца! Чрез засвидетелстваната от нас любов и до тях да достигне утехата, че Христос дойде на земята и ние вече не сме сами в този враждебен свят.

С пожелание за здраве, дълголетие, много духовна радост и спасение,

      Гавриил

+ Ловчански Митрополит