milko1906131Областният управител на Ловеч Милко Недялков започна поредица от работни срещи с ръководствата на регионалните структури на изпълнителната власт. Днес той се срещна и разговаря с инж. Павли Богдански, директор на Регионалната дирекция по горите, д-р Йордан Найденов – ИАРА, д-р Ивайло Йотов – Областна агенция по безопасност на храните, комисар Владимир Кацарски – ОУ ПБЗН, Николай Колев – САПИ и Милчо Томов от инспекцията за контрол на селскостопанската техника.

Тази среща е опознавателна, от тук нататък ще се постарая такива срещи да има редовно и да ги върнем като стил и работа на Областна администрация. На тях искам вие да предавате накратко проблемите си, а областната управа като звено, което има координиращи функции, да се опита да съдейства разрешаването им в секторите, в които вие сте ръководители, каза в началото Недялков. Той декларира, че „моето желание за работа е открито, не търпя да се наслагват проблемите, а да се разрешават”.  Той подчерта още, че срещите в бъдеще ще бъдат и в различен формат, със звена, които имат допирни точки, за да се решават проблемите реално.

Обичам да слушам много хора, но накрая сам взимам решението, като не се ръководя от нещата, които могат да ми бъдат внушавани, а преди всичко от оценката за работата, акцентира още областният управител пред шефовете на регионалните звена. Те от своя страна представиха дейността си, като всеки един от тях изтъкна къде среща проблеми или пък би искал да намери съдействие за разрешаването на един или друг казус и представиха на областния управител в писмен вид доклади за дейността си от началото на годината. На работната среща Милко Недялков прояви интерес и към материалната база на структурите, и към административния капацитет на служителите, и към техническото им обезпечаване.

Трябва да се опитаме да помогнем на общините, а и на областта като цяло с опасните вещества, които се съхраняват на територията на населените места. Голяма част от решаването на въпроса, който поставих с встъпването ми в длъжност – за почистването на речните корита, зависи и е свързан с доброволческите формирования. Законът предвижда добитата дървесина да бъде дадена на доброволците или пък за социални нужди, но по какъв начин ще се осъществи добиването остава в тежест на общините. По думите му решението трябва да се намери, както и да се търси начин да се помогне на общините с необходимата техника, ако трябва и на по-ниски цени, за корекцията на реките. Недялков коментира и въпросът с безстопанствените кучета, като подчерта, че от община Ловеч трябва да преминат към действия.

Трябва да направим цялата тази координация като областна администрация с вас, представителите на регионалните звена. Що се отнася до конкретната ви работи ние ще се опитваме поне докато съм аз да не се вмесваме в преките ви задължения, а по-скоро вие да сигнализирате за настъпили някакви диспропорции или нещо друго в работата ви. Ще търся синхрон, от който да постигнем прости решения без голям ресурс и хората на видят, че управлението работи в тяхна полза, завърши срещата Недялков.

Утре срещите на областния управител продължават.