hadjiev2108131Публикувам материал на вестник “Ловеч прес”, след получено разрешение:

“Зам.-председателят на ловешкия общински съвет Венцислав Хаджиев е поредната „жертва“, наклеветена незаслужено от „сигнал“ на лицето Д.К.З., разпознат от ЛП като боготворения  „гражданин и медиатор Данчо Заверджиев“. Централната комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) безапелационно е решила, че не установява конфликт на интереси по отношение на общинския съветник Венцислав Хаджиев във връзка с неговото участие при гласуването на Отчета за изпълнение на програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост, през 2012 година.

Преди време с подобни решения комисията доказа, че няма конфликт на интереси и при Ирина Митева, и при съветниците от приватизационния фонд, и при Петко Петков. За всичките тях сигнали бе спретнал същият неуморен Д.К.З. И те са разтакавани и препитвани ненужно от институциите заради доносите.

В последния случай Хаджиев е гласувал въпросния отчет за общинската собственост, в който са визирани точно задълженията към общината на две фирми, в които е имал участие. От което не е произтекла облага нито за него, нито за свързани с него лица, обясняват за пореден път от комисията. И уточняват, че при разглеждането на материала не са направени предложения за намаляване и отсрочване на задълженията на търговските дружества за плащания към община Ловеч по сключените договори.

Въпросното решение на общинския съвет не създава права, нито засяга интереси на лица и организации, категорични са от комисията. То е взето във връзка с контролните правомощия на местния парламент и „не води до облаги на лица и организации, включително и лицето, заемащо публична държавна длъжност и за свързаните с него лица“.”

1 коментар

  1. “Долу клеветниците!”

    “Да живеят ‘сичкото КПУКИ, най-справедливото от ‘сичките КПУКИта по ‘сичките земни кълбета!”

    В контекста на горното и като ясно разграничение от разпознатия като вредител Д.К.З – искам да направя пълни самопризнания във връзка друго решение на тази славна Комисия, свързана с др.Акимов като бивш Председател на ОбС Троян.

    Комисията се произнесе – др.Акимов е напълно невинен и НЯМА конфликт на интереси при неговата много благородна и почтена дейност! Точка. Явно виновният и вредителят съм аз, разпознат като общинския съветник ИП. Това решение също е публикувано в същия брой на същия вестник.

    За Какво иде реч. Др. Акимов като председател на ОбС привиква при кмета на Троян член на една Комисия по обществена поръчка и шефа на ВиК. Случилото се на тази среща е описано от този член на комисията /адвокат от ЛАК/ в Становище до РПУ Троян, а написаното е потвърдено от шефа на ВиК Троян.

    За да няма спекулации, от тук нататък само ще цитирам пасажи от Становището на адвоката.

    1. “Веднага след идването си /на срещата при кмета и която среща самият Акимов е предизвикал, бел.моя/ г-н Акимов обвини инж.Гечев /шефа на ВиК, бел.моя/, че е накарал комисията да отстрани “Дариус” ООД, защото го мрази и иска да му навреди. Съпругата на г-н Акимов е съдружник в това дружество. Опитах се да му обясня, че дружеството не е изпълнило изискванията така, както обясних по-горе. За мое изумление г-н Акимов призна, че исканият документ не е представен, но това било формалност и инж.Гечев трябвали ДА НИ КАЖЕ “ДА СИ ЗАТВОРИМ ОЧИТЕ”, защото това не било толкова важно, важното било ТАЗИ ФИРМА “ДА ВЗЕМЕ ПОРЪЧКАТА”. Отбелязах, че всички административни производства са формални и влекат определени последици при неизпълнение на формалностите, но това възражение въобще не направи впечатление на председателя на Общинския съвет, вместо това той насочи разговора към въпроса КАК ДА СЕ “РАЗВАЛИ” вече сключения договор за обществената поръчка И ДА СЕ “ПОПРАВЯТ” съответните протоколи така, че “Дариус” ООД да бъде изпълнител.

    2. “Видно от Вашето искане /вероятно на РПУ Троян бел.моя/, това вече се случва, но каквито и да са оплакванията от нас – членовете на комисията, и от възложителя, поне няма да се отнасят до фалшиво документиране, КЪМ КАКВОТО СЕ ОПИТВАТ ДА НИ ПРИНУДЯТ. Категорично заявявам, че няма ДА СЕ ЗАНИМАВАМ С ПОДПРАВКА НА ДОКУМЕНТИ, защото г-н Акимов е решил ДА НИ ЗАПЛАШВА С ПРОКУРАТУРАТА, още по-малко, ЗА ДА УГАЖДАМ НА ЛИЧНИТЕ МУ ФИНАНСОВИ ИНТЕРЕСИ И ТЕЗИ НА БЛИЗКИТЕ МУ”

    Край на цитатите, драги граждане и още по-драги селяне, дето си имате КПУКИ и за същото това КПУКИ този просташки, нагъл и писан като за учебник случай на корупция и тотална злоупотреба с власт – не било нищо особено и нямало никакъв конфликт на интереси!!!!!!!>?????????

    *

    Лична молба към г-н Павлин Иванов: Г-н Иванов, възможно ли ви е да се срещнете или да се свържете с това КПУКИ и да поискате ценни указания

    1.Кое е конфликт на интереси и кое не е конфликт на интереси?

    2.Какво е злоупотреба с власт и кое е не е злоупотреба с власт?

    3. Законът засяга ли висши номенклатурни членове на бившата /бивша ли?/ БКП или не се отнася за тях?

    4. Законът важи ли за “приятелите” на Прокуратурата или не важи за тях?

    5. Т.нар. КПУКИ държавна комисия ли е или е нечия наказателна бригада срещу “непослушни” и “неправоимащи” чиновници и партийни /не/другари?

    Предварително благодаря!

    п.п. Ако желаете, мога да ви предоставя копие от пълния текст на това Становище, но, съветвам ви – преди да го прочетете, вземете си от аптеката препарат срещу повръщане. На мен поне три пъти ми призля докато четох и се запознавах с гадостите и злоупотребата с власт на г-н Акимов, който пак да повторя – ЧИСТ Е КАТО МОМИНА СЪЛЗА според т.нар.КПУКИ

    Лозунг на ГЕРБ – “Ние можем”!

    Можете бе, и още как! Само дето си нямате депутат-продавач на дини, ама пък си имате други Калинки, дето сте ги намърдали из всякакви държавни службици и комисии.

    Бог да и е на помощ на тази България!!!

Comments are closed.