chech711131От ОДМВР Ловеч съобщават, че на 06.11.2013г. около 16.10 ч. в гр. Ловеч, до бензиностанция “Лукойл” служители на местното РУП са спрели за проверка лек автомобил с шофьор, И.Х.-23 годишен  от с.Умаревци. Установено е посредством техническо средство test drug check, че водачът управлява МПС след  употреба на наркотични вещества /амфетамин/.

По случая е образувано досъдебно производство, а мъжът е задържан за срок от 24 часа.

 

Пресцентъра на полицията информира и за инцидент с момиченце на 10-години, което е пострадало след пътен инцидент в с.Дерманци.

На 06.11.2013г. около 16.40 часа, лек автомобил “Мерцедес-С180 т ” управляван от Н.И.-36 годишен от гр.София не спира на знак “stop” и се удря в движещия се по път с предимство товарен автомобил “Форд-Транзит”. В резултат на удара с натъртвания в дясната област на шията е 10 годишната дъщеря на водачът на «Мерцедес»-а. Пробите на водачите за алкохол са отрицателни, а на Н.И.  е съставен акт по ЗДВП.

 

Пак на същият ден, К.И.-49 годишна от с.Градежница при управление с несъобразена скорост на лек автомобил «Ауди» губи контрол над МПС, излиза от пътното платно и пада по таван в коритото на р.Градежница. Инцидентът е станал на пътя с.Градежница – с.Глогово,

Жената е откарана в МБАЛ-Ловеч с натъртвания, без опасност за живота.

          

Отново вчера, около 21.05ч. на пътя Ловеч-Плевен,  л.а.«Сузуки Витара» управляван от Н.Ц.-20 годишен от гр.Ловеч, поради заспиване на водача излиза в ляво извън пътното платно и самокатастрофира. Ловчалията е с  охлузни рани в областта на ръцете и главата, прегледан и освободен, пробата му за алкохол е отрицателна.