police209131Павлин Иванов

В полицейските бюлетини на ОДМВР Ловеч и ОДМВР Плевен няма ред за починалият при задържане от органите на реда  45 годишен мъж. По информация на кореспондента на БТА в Ловеч Даниела Балабанова, инцидентът е станал в нощта на 16 срещу 17 септември в Ловеч.

В полицията е получен сигнал за кражба на дърва в друго населено място. Полицаи от Плевен са се впуснали в преследване на трима мъже, пътуващи с микробус с незаконно отсечени дърва.

Служителите на реда настигат в Ловеч крадците, двама от които скачат в движение от автомобила в опит за бягство. Третият, шофьорът на микробуса е спрял возилото до жп прелеза при Механото и също се опитал да избяга.

Униформените го застигат в близост до автомивка в ловешкия квартал “Здравец”. При задържането, шофьора оказва съпротива, въпреки която, органите на реда го залавят и му поставят белезници. В този момент задържаният се е оплакал на полицаите, че не се чувства добре и те веднага са извикали екип на „Спешна помощ“.

При пристигането си, спешният екип единствено е констатирал смъртта на шофьора. По информация на БТА, тялото на починалият е изпратено за аутопсия.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Разследването продължава. Двамата съучастници са задържани за 24 часа.

3 коментара

  1. Коста Кръстев е името на младежа, който на 16-ти септември в големия дъжд влезе в ролята на доброволен регулировчик и спаси движението на Петте кьошета в София. След като снимката му бе пусната във Фейсбук, стотици проявиха интерес кой е той.
    Имаше токов удар на Петте кьошета, светофарите не работеха и имаше масова “тапа”. За части от секундата реших да подпомогна движението – беше 16-ти, първи учебен ден и беше натоварено”, разказа той пред Би Ти Ви.
    Коста се прибирал пеша и като видял какво е положението с трафика, като даже линейките не можели да минат между колите, решил да стане временно регулировчик.
    В началото шофьорите ме ругаеха, но не се уплаших, всеки ме псуваше, но после почнаха да следят движенията ми, макар да бях без жилетка”, разказа той. За 1 час бях регулировчик, уточни Коста.
    Младежът не е учил регулиране на движението, но е бивш шофьор и е наясно с правилата.
    След това се почувствал се добре, защото хората му казвали: “Евала, пич, страхотен си!” По това време минали и патрулки, но само го изгледали, а от КАТ дошли след 1 час.
    …………………………………………..
    Младият мъж, който се нагърби да отпуши възловотото столично кръстовище на Петте кьошета преди няколко дни, след като светофарите блокираха, е бил глобен от КАТ с 300 лв. Съставен му акт е за административно нарушение.
    Висш служител на КАТ обясни пред БНТ как цивилни лица не могат да регулират, защото това е едно от най-тежките кръстовища в София. “Някакво чудо е, че не е станала катастрофа и младежът не е ударен”, обясниха още от КАТ.
    “Безработен съм и няма откъде да платя тази глоба. Прав е господинът, че това не е работа за всеки и за цивилни. Но движението на това кръстовище не е променяно повече от 15 години. Ако не познавах движението не бих застанал да го регулирам”, обясни Коста Кръстев пред БНТ.
    Той опроверга, че има неплатени глоби, заради което му е отнета книжката и показа заповедта на контролния орган, която е изтекла на 17 юни 2010 г.
    ………..
    А колко лесно можеха да му вкарат едни 9 грама в мозъка за кеф на Ушев и петров.

  2. “25-годишната Александра Стоилова и приятелят й Иван Цонев, 26-годишен, са преживели кошмар в 5 ч призори в неделя, 15 септември. Те минават край Първо РПУ, където постоянно са паркирани десетки коли. Те пречат на движението и когато младите минават край тях, с ръкава си Иван закачил задната чистачка на микробус. Пред возилото стоели трима полицаи, като двама от тях скочили мигновено върху Иван, съборили го на земята, ритали го и му сложили белезници, разказа той пред ПИК.
    Друг полицай се нахвърлил върху дребничката Александра и й нанесъл удари по главата. Момичето сега е със загубен слух на едното ухо и с болки по цялото тяло от удари.
    Двамата са били арестувани в районното, където били обиждани и заплашвани с физическо насилие, а Александра и със сексуално насилие.”
    Абе какво са се правили на добрички с децата? Направо по един куршум в главата, както го направи тук нашето момче с Ивка, и после лесно ще се намерят разни петровци да ги оправдаят и похвалят.

  3. трябвало е да му поръчат пиене ядене може и някоя фуста и да му се извинят

Comments are closed.