На 16.03.2017 год. около 13.30ч. в РУ Тетевен е получен сигнал, че в двора на фирма в с.Гложене са забелязани четири неизвестни лица, които прехвърлят през оградата на имота ламарини и други метални предмети

. Извършени са незабавни издирвателни мероприятия, в резултат на който са установени извършителите на кражбата: 3 непълнолетни момчета и техен 20-годишен приятел, всички от с.Гложене. Децата са признали, че 11 март също са влизали в двора на фирмата и са извършили кражба на неустановено към момента количество метални предмети, които са предали в пункт за изкупуване на черни и цветни метали гр. Ябланица.

По случая е образувано досъдебно производство, а 20 годишния младеж е задържан за срок от 24 часа.

На 16 март служители на сектор «Пътна полиция» при ОД МВР Ловеч са проверили 29 МПС и 64 лица в хода на полицейска операция по широкообхватния метод. За установени нарушения са съставени 7 акта и 2 глоби с фиш.

В РУ Угърчин е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който в нощта на 15 срещу 16 март е отнел музикална уредба “Сони”, китара, кларинет и стойка за микрофон нот читалището в с.Кирчево.

В РУ Ловеч е образувано бързо производство срещу П.П.-21 годишен, жител на града, който е установен да управлява лек автомобил в с.Дойренци с 1,67 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е задържан за срок от 24 часа.