Полицаи от РУ Ябланица са задържали 25-годишен мъж за притежание на наркотични вещества.

На 11.07.2017г. около 01.00ч. на ПП I-3 в с.Златна Панега за полицейска проверка е спрян л.а. „Пежо 306“ управляван от 25-годишен жител на гр.Червен бряг. Между предните седалки на автомобила  полицаите са намерили пликче /около 0,5 грама/ съдържащо бяло прахообразно вещество, което при направения  полеви тест е  реагирало на амфетамин и друго пликче с две хапчета, който при проверката са реагирали на наркотичното вещество метаамфетамин. При проверка на багажника на автомобила полицаите са открили черен пакет съдържащ около 70 грама зелена тревиста маса,която след нправеният тест е реагирала на канабис.

С постановление на прокурор от РП Тетевен мъжът от Червен бряг е задържан за 72 часа в РУ Ябланица, а по случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Ловеч е започнато досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който в нощта на 09 срещу 10 юли е отнел многожилен меден ел. проводник от девет междустълбия  разположени в землището на с.Горско Сливово. Общата дължина на проводниците е около 930 метра.

В РУ Угърчин  е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който на 11 юли около 02.00 часа е счупил 6 стъкла на л.а. «Опел Астра», 3 от стъклата на л.а. “Фолксваген Голф” и общо 7 стъкла от прозорците на две къщи. Инцидентът се е случил на ул. «Васил Левски» в гр.Угърчин. Работата по случая продължава.