В периода от 04 до 11 септември на територията на РУ Луковит е проведена полицейска операция, в хода на която са проверени 112 лица и 94 бр. МПС,  съставени са 13 акта и  46 глоби с  фиш, проверени са 6 обекта с частна охрана и 2 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, образувани са 3 досъдебни производства и са задържани 4 лица.

За същата седмица полицаи от РУ Тетевен са проверили 152 лица, 117 МПС и 3 търговски обекти, като за установени нарушения са  съставени 14 акта и 57 глоби с фиш, задържани са 4 лица, посетени са 24 сигнали и са образувани 4 досъдебни производства.

В РУ Ловеч за срок от 24 часа е задържан 35 годишен мъж от гр.Ловеч, който на 11септември около 15.45 часа в кв. “Младост” в града е установен да шофира след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо производство. Друг водач на лек автомобил, на 51 години от с.Тодорово е задържан в РУ Ловеч след като е установен да управлява превозно средство с 2,54 промила алкохол в издишания въздух.

След проведени издирвателни мероприятия полицаи от РУ Ябланица са установили извършителят на кражбата на пари и златни накити от къща в града. Това е родственик на собственика на имота, а сумата от 6 880 лв. и 500 евро и кутия със златни накити са предадени доброволно от 21 годишен мъж от гр.Ябланица и 32-годишна жена от с.Петревене. Работата по случая продължава.

Полицаи от РУ Тетевен са иззели 2,9 грама канабис от пътник в лек автомобил.

Превозното средство е било спряно за полицейска проверка, като в хода на предприетите действия  е открито наркотичното вещество, а 15-годишен младеж от града е признал, че то е негова собственост. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.