Полицаи от РУ Луковит съвместно със служтели на ДГС-Лесидрен са установили и задържали петима мъже в момент на извършване на незаконна сеч. Сигнал за инцидента случващ се в землището на с.Петревене е подаден около 16.50ч. на 09 февруари. Задържани са три конски каруци натоварени с незаконно добит дървен материал, с общ обем 3 пространствени кубични метра и петима криминално проявени мъже на възраст от 28 до 35 години, жители на с.Петревене и гр.Ябланица.

По случая е образувано досъдебно производство, а мъжете са задържани за срок от 24 часа в РУ Луковит.

На 09.02.2017г. служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» и представители на Митническо бюро -Ловеч са извършили проверка в хранителен магазин на ул. «Панайот Хитов» в гр. Ловеч. Намерени и иззети от складово помещение са 140 къса цигари без български акцизен бандерол, като за констатираното нарушение е съставен протокол с оглед изготвяне на акт по ЗАДС.

На 09.02.2017г. около 14.10ч. в гр. Троян, Д.Д.-53 годишен, водач на лек автомобил «Пежо 306» е блъснал 51 годишна жена, която е пресичала пътното платно. Пострадалата е с фрактура на крака, а пробата за алкохол на водачът е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

На 09.02.2017г в 14.30 часа полицаи от РУ Тетевен са спрели за проверка лек автомобил “Опел” управляван от 21 годишна жена. В колата е пътувала и друга жена – А.И. 20 годишна от с.Галата, като при извършен й личен обиск в джоб на дрехите й полицаите са намерили 2 бр. станиолени опаковки с кафяво прахообразно вещество и с общо бруто тегло около 0,29 гр. При направения полеви тест субстанцията е реагирала на наркотично вещество хероин. По случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство, а А.И. е задържана за срок от 24 часа.

Полицаи от РУ Ябланица са иззели по 7 кутии с цигари без български акцизен бандерол от две къщи в с.Брестница. На собствениците на имотите са съставени актове по ЗАДС

1 коментар

Comments are closed.