policelch2003142На 02 ноември кметския наместник на с.Хлевене е подал сигнал в РУ Ловеч, че 71-годишен негов съселянин е в неизвестност от 23.30ч. на 29 октомври, когато е видян за последно в центъра на селото.
Незабавно е сформиран полицейски екип, който съвместно със служители на РС ПБЗН-Ловеч започва издирване на изчезналия мъж.  Около 14.30ч. при претърсване в землището на с.Хлевене,  в канал на отводнителна шахта в близост до централният площад хлевенчанинът е открит във видимо добро здравословно състояние. Изваден е след часове изкопни дейности от страна на полицаите и служителите на РС ПБЗН-Ловеч и е предаден на екип на ЦСМП-Ловеч.

Полицаи от РУ Луковит установиха извършителите на кражба от местен магазин за мобилни телефони и техника. Кражбата е извършена в нощта на 23 срещу 24 юли 2016 год, когато чрез счупване на стъкло  са отнети таблети и мобилни телефони от различни марки и модели. След проведени издирвателни мероприятия са установени две криминално проявени лица:В.В.-23 годишен и В.Д.-26 годишен и двамата от гр.Луковит, които са направили пълни самопризнания по случая. Част от вещите обект на престъпление са намерени и иззети по надлежния ред, а луковитските криминалисти продължават работата по документирането на цялостната престъпна дейност на лицата.

На 02 ноември, в рамките на акция «Зима» служители на РУ Троян са провели полицейска операция. Проверени са 42 превозни средства (от които 9 велосипедисти), съставени са 5 акта и са наложени 3 глоби с фиш.
Аналогична полицейска операция е проведена и на територията обслужвана от РУ Ловеч. Проверени са 19 МПС и 32 лица, констатирани са 13 нарушения, за които са съставени 9 глоби с фиш и 4 акта.
В РУ Тетевен е започнато бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 46 годишен мъж от с.Бабинци, който на 03 ноември около 02.00 часа в гр.Тетевен е управлявал мотопед «Симсон» с 1,92 промила алкохол в издишания въздух.
Служители на РУ Ловеч са съставили акт по ЗАДС на 24 годишен мъж от с.Буковлък, който в района на кръстовището образувано от ул. «Райна Княгиня» и ул. «Бяло море» е установен да държи около 300гр. насипен тютюн без български акцизен бандерол.

 

На 02.11.2016г. около 23.15 часа на  пътя гр.Ловеч-с.Микре /край с.Изворче/,  водачът на лек автомобил “Алфа Ромео 145” загубва управлението над автомобила, излза в дясно от пътното платно и се удря  в мантинела. В резултат на удара със средна телесна повреда са две жени на 23 и 19 години, които са пътували в лекия автомобил. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производтво.