ognianminchev1301151По покана на сдружителите на НПО „Приятели на Америка” в Ловеч, за среща-разговор на тема „Демокрация  ОНЛАЙН и  значението на масовото участие на българската диаспора  в политическия живот на България” , ще гостува политологът доц. д-р на социологическите науки Огнян Минчев – директор на Института за регионални и международни изследвания.

Срещата ще се проведе на 17.01.2015 г. от 16:00 часа в Клуба на дейците на културата, пл.”Тодор Кирков”.

Ще се дискутира въпроса за изменение на изборното законодателство и конкретно въвеждането на възможността за електронното гласуване, ако не за всички българи, то поне за тези които пребивават времено или постоянно извън Родината си.

2 коментара

  1. Оценка на антикорупционната среда на местно ниво
    Асоциация „Прозрачност без граници“
    Година Област на проекта Период на проекта Сума
    2014 Гражданско общество и демократични институции oктомври 2014 – октомври 2017 782,000 лв.
    Проектът се гради около Индекс на местната система за почтеност, дългосрочна инициатива за детайлен анализ на корупционния риск на ниво местно управление в България. Индексът ще оценява равнището на корупция във всяка от 28-те области, както и капацитета за противопоставяне на корупцията на ключовите местни институции или обществени актьори.
    Индексът се изгражда върху специално разработена от Прозрачност без граници България методология и се базира изцяло върху публично достъпна и надеждна информация. Той обобщава със 73 индикатора, относими към девет заинтересовани страни с ключова роля в местното развитие: общински съвети, кметове и общинска администрация, съдилища, полиция, местни клонове на политически партии, стопански организации или бизнес сдружения, медии и гражданско общество.
    Изследването ще бъде провеждано всяка година и ще послужи като основа за съпоставяне между институциите в една област, както и между различните области. Сравнение на стойностите на Индекса в различни години ще проследи позитивните (или негативни) тенденции в развитието, ще разкрие силни и слаби страни, ще открои добри практики, които могат да бъдат възприети по-широко, ще посочи слабости, които трябва да бъдат преодолени и ще създава стимули за позитивна промяна.

  2. Джим 🙂 / Джон Кери дойде,за да ни създаде енергийна независимост и ни освободи от Русия.Е,вече сме свободни и независими(от нас си самите).

Comments are closed.