tihomirmateev210141От една година шефът на ВиК Ловеч се крие и не иска среща с ловешките и националните медии. Може би е имало защо!

Павлин Иванов

Димитър Димитров и Георги Платников са уволнение тази сутрин от шефа на ловешкото ВиК, текстилния инженер Тихомир Матеев, съобщиха вече бившите служители. Според тях, точно преди изборите се прави политическа чистка във водното дружество, а техният шеф използва положението си за разчистване на сметки. Това е недопустимо през 21-ви век, категорични са Димитров и Платников.

Днес те разказаха, че сутринта са им били връчените заповедите с мотива, че се съкращава техният щат. И двамата се занимават със събирането на просрочени задължения на дружество и тяхно задължение е било всеки ден да изготвят подробен отчет за дейността си, което са и правили.

Димитров и Платников са единствените служители на територията на област Ловеч, които се занимава със събирането на просрочени задължения. Резултатите от тяхната работа са събраните стотици хиляди левове неплатени задължения от страна на неизрядни платци. Може би и това е причината за „съкращаването на щата“ – в момента хора и фирми неплащащи за ползваната вода дължат няколко милиона на дружество и то може би не иска да си събере вземанията.

Двамата уволнени изрично подчертаха, че са членове на ГЕРБ и уточниха, че всеки има право извън работното си място да бъде привърженик на партия. Димитров и Платников попитаха как така, член ДПС и зам. председател на РИК Ловеч, каквато е Фатме Моллова е оставена да си върши работата, а те са уволнение?

Няма ли явен конфликт на интереси, когато г-жа Моллова гласува в ролята си на общински съветник за освобождаването на старият си директор и с нейният глас в Общински съвет Ловеч е избран текстилният инженер Матеев? Не са ли това двойни стандарти и лицемерие?

Освен това, довчерашните служители на ВиК, имат над 15 годишен опит в работата си във ВиК, като за свършеното от тях има подробна документация за внесените през годините пари в касата на дружеството. След тяхното уволнение, практически няма служител, който да търси неплатените пари.

В момента във водното дружество се назначават нови хора, без стаж и без професионална компетентност, на база критерии свързани с политическа партия от чиито редове е назначен текстилният инженер.

Според потърпевшите, не са спазени задължителните процедури при прекратяване на трудовите правоотношения с тях и Димитров и Платников през следващата седмица ще заведат дела срещу ВиК Ловеч.

Освен това, синдикалната организация е изразила категоричната си позиция против закриване на щатовете, но директорът Матеев не е взел под внимание становището на организацията. Със случаят ще бъде запознат и националният синдикат на „Подкрепа“.

18 коментара

  1. Същата кадрова политика се води и в Общинска фирма “ЕКО”, където другаря Горов, заедно с любовницата си, избрана за управител на фирмата по партийно-подюрганна линия, другарката Антонела Дончева се разпореждат като във феодално имение, а работниците са им като крепостни селяни. Между впрочем там е и тайната явка на ловешките партийни другари.

  2. Добре, само така. Вън партийните агитатори от държавните фирми.

  3. Може да е текстилен,но е инженер .Не изглежда,а и не е луд.В навечерие на избори,за които всички агенции сочат ППГЕРБ като фаворит,само изключително луд би посегнал на ГЕРБЕРИТЕ.Е,вече казах.Той не е луд.Значи причините са други.Като тръгне делото им за отмяна на уволненията всичко ще се разбере.До тогава….

  4. Браво Тишо

  5. В този случай има една хубава поговорка ” а га ядохме кюфтетата ?”А когато Корнелия ли правеше партиините събрания във ВиК.Когато водомайсторите по селата лепяха плакати с лика на мутрата ? От високо се пада най – лошо

  6. Вън калинките,къде им беше будната съвест,когато мутрите вършееха из цяла България,? Пищят,защото гербаджия без служба е като наркоман без доза – вие,врещи,плаче и пищи.Браво,Тишо !

  7. хохохохохо

  8. Аз като Водна Фея, доколкото знам във ВиК имало предупреждение още от преди изборите, че който агитира независимо за коя партия си заминава. Ако това е причината, браво тихомире, едно изпълнено обещание!

  9. Време беше някой да изхвърли Боклука!!!

  10. Палячо безподобен какъв текстилен инженер е този. Какъв опит има, а там дето се прави на шеф е ден до пладне, както е спуснат и така ще е натирен… Докога такива недоразумения все ще се спускат на отговорни постове…. Да цял Ловеч знае как е сложен от кадровичето Горов и също така как сега финансира кампанията на същия този Димитър Горов с поставянето на входна врата на ВиК се изписаха много пари за обслужване кампанията и интересите на Горов – човекът назначил Тишко да службогонства сладко под чадъра на бившия и сега вероятно отново депутат…… Е няма оправия, има заличаване на един хубав и красив град

  11. А главния секретар дали е в отпуск, като всеки ден разнася тениски по села и паланки?

  12. Ако им погледнеш отчета на ВиК гр.Ловеч….направо ще се самозастреляш. Колко е верен това е друг въпрос!

  13. няма ли накрая да свърши този цирк на партийни дерибеи

  14. А зам.кмета от ДПС дали е в отпуск като в работно време прави кампания на ДПС заедно с държавни служители от фонд Земеделие.

    1. И двамата са пуснали отпуски, по-лесно е да провериш отколкото да пускаш кьорфишек 😉

  15. А когато са ги назначавали щото са членове на ГЕРБ мълчахте!

    1. В годината, когато са назначени двамата служители, партия ГЕРБ не е съществувала!

    2. Само така Тишо. Махай тая сган герберска.

Comments are closed.