poklonenie24041330На 29 март 2014 (събота), Съюзът на демократичните сили – Ловеч ще проведе традиционното шествие-поклонение до лагера  “Слънчев бряг “ – Ловеч. Шествието ще тръгне в 10.30 часа от площада пред сградата на Областния  управител – Ловеч в посока изхода на града, по пътя Ловеч-Троян, до мястото на лагера.
Поклонението пред жертвите на комунистическия терор ще бъде от 11.30 часа на мястото на лагера.

3 коментара

  1. В Народното събрание БСП и членове на правителството сравняват паметниците на комунизма с Римската империя, а протестиращите срещу тях с хулиганстващи варвари, рушащи цивилизацията. На тези избори в цяла Европа ще говорят за бъдещето на ЕС. Ние в България сме принудени отново да говорим за миналото. Длъжни сме да напомняме, че комунизмът е осъден със закон от българския парламент, от Европейския парламент, от Съвета на Европа, от целия цивилизован свят. Комунизмът беше убиващо зло, затворило хората зад стена и бодлива тел. През 2014-та година трябва да обясняваме това не на поредния Ким в Пхенян или на Путин, а на първия човек в Партията на европейските социалисти (ПЕС), мандатоносител на българското правителство и водач на европейската листа на БСП.

  2. Пред журналисти в Пловдив Станишев изрази увереност, че членове и симпатизанти на червените ще се включат в инициативата, започната първо от пловдивските социалисти. Той поднесе цветя на паметника „Альоша“ заедно със зам.-председателя на партията Димитър Дъбов, председателят на социалистите от града и областта Георги Гергов, зам.-министъра на образованието Атанаска Тенева, депутати, общински съветници и граждани и така символични откри кампанията.
    „Тези паметници са част от нашето минало и имаме дълг и отговорност да ги пазим и съхраняваме. В България има много такива паметници, състоянието им ще бъде проверено, за да се вземат нужните мерки“, каза Станишев.
    Всеки областен съвет на БСП трябва да направи преценка кои паметници имат нужда от възстановяване. В София инициативата стартира с почистване на паметника на Съветската армия, който многократно стана обект на посегателства, съобщават от пресцентъра на БСП. „Оттук нататък опазването на паметниците ще бъде изисквано от общините и от държавата, тъй като те са част от българската история и от нашата памет“, подчерта Сергей Станишев.
    offnews

  3. Обаче питам: ако за левия червено-кафяв сектор поклонението пред метастазите на покойния СССР е като слънцето и въздуха за всяко жи(л)аво червено-кафяво същество, то няма ли за десните партии да се очертае поне малко необходимостта да заемат позиция по въпроса за доминиращия в България съветски монументален тормоз, използван така безогледно от червено-кафявия противник за очевидно предизборни цели в момента?
    В предизборната реклама на червено-кафявите в България е инвестирано монументално държавни пари в продължение на 45 години. Това прави неравенството в предизборната борба особено несправедливо. Освен ако демократите не се „сетят” да използват тези рекламни чучела на съветския колониализъм за антиреклама с днешна дата, както би било редно. Или ще ми кажат, че са „против конфронтацията” и ще продължават да си смучат палеца на дясната ръка с навлажнен от електорален бой поглед?
    За червено-кафявите съветофили поклонението пред съответните тотеми е обединяваща кауза. Но точно толкова легитимно е на това да се противопостави със свои акции, като демонстрации и митинги, проевропейската част от България.
    В Столичната община групата на общинарите, избирани със синя бюлетина, явно са усетили смразяващия полъх на пълзящата ресъветизация и за първи път приеха похвална в това отношение обща декларация, в която заявяват, че подкрепят всяка инициатива на гражданската инициатива за демонтиране на съветския паметник от центъра на София.
    Прекрасно. Обаче този факт не отменя прискърбната реалност. Пасивното наблюдаване на партийно ниво как троянският кон на Русия си разиграва съветския призрак с „европейска” цел, спомага на Путин да вкара проруски депутати с български документи в новия Европарламент. Тази пасивност на практика позволява на управляващите да поощряват пълзящата реставрация на Путиноподобния капиталистически комунизъм без никаква реална съпротива.
    http://ivo.bg/2014/03/29/%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%BB%D1%8A%D0%BD%D1%86%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B8-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%B4/

Comments are closed.