turizam911161В периода 29.11-30.11.2016 г. в гр. София ще се проведе първият по рода си Международен конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм. Кметът на Ловеч Корнелия Маринова е получила покана за участие.

Събитието е организирано съвместно от Министерството на туризма и Световната организация по туризъм към ООН.

Конгресът ще се превърне в средище на високопоставени представители от публичния, частния и академичния сектор от цял свят и ще даде отлична възможност за обмяна на опит и добри практики в областта на културния туризъм.

Форумът ще се проведе в сградата на иновационния форум “Джон Атанасов” в София Тех Парк, гр.София, България.

Конгресът има за цел да събере на едно място високопоставени представители от правителствения, публичния, частния и академичния сектор от цял свят, които ще обменят иновативни идеи и знания помежду си. Събитието ще акцентира върху културния туризъм, представяйки идеята за световните цивилизации по един нестандартен и атрактивен начин. Този формат би позволил на участниците да обменят добри практики относно концепцията на модерния туризъм и световните цивилизации, като им бъде предоставена възможност да споделят опита на страната си и изложат свои предложения по темата.

Съществена част от концепцията на конгреса е и заложената в програмата среща на високо ниво на 29.11.2016 г., която се очаква да бъде открита от генералния секретар на Световната организация по туризъм г-н Талеб Рифай. Поканени за участие са всички министри, отговорни за туризма на 157-те страни членки на СОТ.