obs3105131Председателят на Общински съвет Ловеч отправя покана за участие в обществено обсъждане на Отчета за изпълнението на бюджета на Община Ловеч за 2013 година

Обсъждането ще се проведе на 29.01.2014 г. /сряда/  от 17.30  часа в заседателната зала на Общински съвет Ловеч.

                        Отчетът за изпълнението на бюджета на Община Ловеч за 2013 година ще бъде публикуван на интернет страницата на общината www.lovech.bg и ще е на разположение  в Центъра за услуги и информация на гражданите в сградата на общината.

За допълнителна информация, справки и въпроси  на тел. 068 688 216, 068 688 242

Освен на интернет страницата на община Ловеч, документите предоставени от администрацията, може да изтеглите и от тук:

Покана  – Изтегли от ТУК

Отчет бюджет 2013 г –  Изтегли от ТУК

Приложения към отчет бюджет 2013г – Изтегли от ТУК

Капиталови разходи  –  Изтегли от ТУК

2 коментара

  1. “ЗАКОН ЗА ПУБЛИЧНИТЕ ФИНАНСИ
    Чл. 140. (1) Кметът на общината изготвя годишния отчет за изпълнението на бюджета по показателите, по които е приет, придружен с доклад, и го внася за приемане от общинския съвет.
    (2) Отчетът по ал. 1 се придружава и от:
    1. отчет за изпълнението на сметките за средства от Европейския съюз;
    2. отчетната информация по чл. 137, ал. 1, т. 2 и 3;
    3. друга отчетна информация.
    (3) В доклада по ал. 1 се включва и информация за изпълнението на фискалните цели, както и за изпълнението на прогнозите по чл. 82, ал. 3.
    (4) Председателят на общинския съвет организира публично обсъждане на отчета по ал. 1 от местната общност, като оповестява датата на обсъждането най-малко 7 дни предварително на интернет страницата на общината и в местни средства за масово осведомяване. Публичното обсъждане се провежда по ред, определен от общинския съвет.”

    Закона за публичните финанси задължава Публичното обсъждане на Отчета за изпълнението на бюджета на Община Ловеч се провежда по ред, определен от общинския съвет.
    Към дата 29.01.2014 г. /за която дата е насрочено общественото обсъждане/ няма приет и действащ ред от общински съвет за провеждане на обществено обсъждане на Отчета за изпълнението на бюджета на Община Ловеч.
    Председателя на ОбС нарушава закона, като е направил Покана за публично обсъждане на отчета на бюджета на община Ловеч за 2013 година след като до сега не е изпълнено законовото задължение ОбС да определи ред по който се провежда публичното обсъждане.

Comments are closed.