kmet1603121Павлин Иванов

Няма вечни приятели, има вечни интереси!”, е казал Уинстън Чърчил, а ловешкият кмет Минчо Казанджиев много добре е чул мъдрите слова и ги претворява в дела!

За разлика от ОТплаващата сцена, тук няма грам иновация. Каквото поиска ковчежникът на Община Ловеч, зам. кмета държащ финансите – Ертан Хасан, получава го!

След като през време на третият си мандат Казанджиев напълни Общината с кадри на ДПС, днес на дневен ред е предложението на кмета в борда на директорите на „Общински пазари“ да влезе Севдие Кулаалиева.

Не бива да пропускаме факта, че в общинското дружество, по „най-независим“ начин беше назначена за юрисконсулт Татяна Тихолова, настояща съпруга на Председателя на Общински съвет Ловеч Тихол Тихолов.

Ще припомня и друг факт. Правната оценка за скандалната сделка за Стоматолгията, срещу 2000 лева беше изготвена пък от първата съпруга на Тихол Тихолов, но това е една друга темата.

Историята на Севдие Кулаалиева е много интересна и любопитна, и ако се стигне до влизането й в борда на общинското дружество, ще ви я разкажа.

Покрай предложението на приятелски услужващият винаги на ДПС Минчо Казанджиев, витаят много неясноти. Една от тях е свързана с въпроса ЗАЩО?

Ще отворя една скоба. Нямам представа доколко сте информирани, но цялото общинско дружество „Общински пазари“ има годишна печалба около 20-на хиляди лева, т.е. с 50% по-малко, отколкото сградата на Стоматологията носи за една година. Стоматологията вкарва в бюджета пари:

  • Без да е нужен изпълнителен директор на добра заплата
  • Без да е нужен добре платен борд на директорите
  • Без да е нужно да има чистачки, счетоводители и т.н.

 

„Общински пазари“ управляват имоти за стотици хиляди левове. Във фирмата работят „експерти“, има си скъп директор и борд на директорите, а в същото време, нещата въпреки роднинските назначения, не щат да вървят и това е! 20 000 лева годишна печалба, а разходите само за заплати са …

Не е ясно какво накара Иван Арабаджиев от СДС да влезе в „червеният“ борд на дружеството преди години, но и с него и без него, „Общински пазари“ е пълна дупка. Финансова.

Сега се иска смяна, което е най-нормалното нещо, когато бизнеса не върви!

Точно тук изникват следните въпроси:

  1. Защо не се иска смяна на прекият управляващ дружеството, а именно, неговият изпълнителен директор?
  2. Как Минчо Казанджиев разбра, КОЙ от членовете на борда не си върши работата и поиска да го смени? Не трябва ли да си ходят всички некадърници?
  3. С каква експертност в сферата на управлението разполага Севдие Кулаалиева? Според кмета Казанджиев излиза, че Севдие Кулаалиева е много по-добра от Иван Арабаджиев! Дали?

 

Социалистът- кмет, при това реформатор, обявяващ сам себе си за добър политик, вероятно е изпуснал важен момент в последните няколко месеца. Неговата коалиция ДПС-БСП-АТАКА, падна от власт, а социалистическата върхушка определи като грешка управлението си с ДПС.

Като имаме предвид, че Казанджиев не е много много тачен сред своите, очевидно, ще се спасява сам, а близките контакти с ДПС ще се задълбочават.

За това говорят и спечелените проекти, най-вече в ловешкото село Малиново.

За това говори и избора на фирми, които реализират сериозна част от строителните дейности на територията на общината в последната година и повече.

 

Ако се питате защо ловчалии и ловешките фирми не усещат нищо от европейските средства, отговора не е толкова сложен. Проследете пътя на парите и той ще ви отведе до истината за управлението на община Ловеч.

 

И хей така, само за информация, „без връзка“ с целият ми коментар, поредната партида кадърни ловешки лекари започна работа извън територията на община Ловеч. Една от причините е, че тук управлява КОЙ.

2 коментара

  1. Човек да се погнуси от управници !

Comments are closed.