pismoinvalidi1404151Павлин Иванов

Имам чувството, че цялата администрация на Община Ловеч е вдигнала мерника на ловешките инвалиди. Както преди няколко дни писах, нито едно от съоръженията инсталирани в подлезите на града по европроект не работят и никога не са работили, макар да струват скъпо, прескъпо!

Сега, зам. кмета Ертан Хасан (ДПС), със свое писмо с изходящ номер 6300-69-1 от 8.04.2015 г., съобщава на Сдружението на инвалидите Взаимопомощ“, че в 14-дневен срок, хората с увреждания трябва да освободят клубът, който им е даден за да развиват своята дейност.

Формалният повод е, че договорът им е изтекъл и не може да бъде продължен.

Подробна информация за позорното отношение на градската власт към инвалидите ще ви представя в следващите дни.

Дотогава, искам да обърна внимание на зам. кмета Ертан Хасан (ДПС), както и неговият коалиционен партньор кмета Казанджиев (БСП), че договорите на будките в централната градска част, а и в целият град са изтекли през … декември 2012 година!

Две години наеми се събират не въз основание на договор, а по друг начин!

Защо договорите не са подновени?

Защо будките продават вестници без да имат ясни отношения с местната власт?

На тези въпроси трябва да отговори човекът, който не дава пресконференции вече 3 (три) месеца!

ertanhasan212142Затова ще задам въпросите си на г-н Хасан:

Г-н Хасан, защо такова ултимативно писмо не е изпратено и няма последици вече 2 (две) години за будките на човек, когато вашата партия издигна и назначи на висш държавен пост в областния град?

Г-н Хасан, има ли преференциално отношение към вашите политически, коалиционни партньори, използвайки обществени ресурси за лични цели?

Г-н Хасан, какво направихте за да договорите новите условия със сдружението на инвалидите в Ловеч и да им помогнете? Писмото ви до тях е толкова жалко, колкото и ръководеният от съпругата ви многомилионен проект!

 

Уважаеми господа кмет и заместници,

Вашето отношение към жителите на Ловеч е меко казано срамно и позорно! Нямате никакви принципи, никакъв морал и никакво разбиране за обществен интерес! Как спите изобщо?

Ако се окаже вярно, че гоните инвалидите за да продадете на „ваш“ човек помещението, как ще гледате хората в очите?

Позор! За пореден път!

6 коментара

  1. Мъчно ми става като чета как се отнасят хора с хора. Няма ли юрист, адвокат или организация, които на доброволни начала да защитят тези хора със специални потребности. Общината би спечелила, ако им предостави алтернатива, ако е решила друго за клубът, който ползват сега. Що за хуманно отношение? Жалко е политическото примирение, което витае.

  2. Какъвто си го направите – такъв е. Когато го осъзнаят жителите, тогава нещата ще започнат да се случват по правилния начин. Дотогава ще гонят инвалидите, докато не закачат правилните партийни дружки. И те така

  3. Когато правилата не се прилагат на равна нога, едните са по-прави от другите, други са по-равни липсва усещането за справедливост. Лаически правно погледнато си е чиста дискриминация към хората в неравностойно положение, а случая с будките е обратна дискриминация на база икономически и политически ами… интереси. С две думи този случай плаче за господарите, дори безочието търпи някакви граници.

Comments are closed.