LOGO_GERB_blue-300x209Кандидатът за кмет на Ловеч от БСП официално развърза торбата с откровени опити за груба предизборна манипулация като обяви пред национални медии, че е получил подкрепата на фондация „Конрад Аденауер“ за пореден мандат.

В публикация на Блиц от 7 октомври, 16.28 ч., както и във в. „Стандарт“, щабът на Минчо Казанджиев се е похвалил, че уважаваната фондация е застанала зад кандидатурата му. Оттогава изтекоха достатъчно часове, за да се усети кандидатът на БСП за възможните последици от мошеничеството и да се разграничи от публикацията, но това до този момент не е станало.

Затова бихме искали да изтъкнем на вниманието му следното:

  1. Фондация „Конрад Аденауер“ не просто не може да подкрепя кандидат кмет на лява партия. Фондацията не може да подкрепя когото и да било в изборния процес, тъй като това би представлявало директна намеса във вътрешната политика.
  2. Цитираният г-н Рангел Трифонов, за когото се твърди, че е посетил града „за да даде рамо на кандидата за кмет“, не е представител на „Конрад Аденауер“. Минчо Казанджиев не може да не е наясно с този факт, но въпреки това е допуснал обнародването на въпросната измислица.
  3. Подкрепата на фондация „Конрад Аденауер“ косвено би означавала подкрепа от Германия и нейния канцлер. Очевидно кандидатът на БСП не вижда моралната и политическа несъстоятелност на това да търси подкрепата на чужда държава в изборния процес.
  4. В трескавите си усилия да си осигури четвърти пореден мандат на кметския стол, Минчо Казанджиев не се притеснява от опита си да забърка международен скандал с възможни много неприятни последствия за България.
  5. И накрая, но не на последно място, подкрепа от чужда фондация означава и финансова подкрепа. Може би това е един немаловажен детайл, от който е редно да се заинтересува и Сметната палата.

 

Предизборен щаб на ПП ГЕРБ Ловеч

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикация по договор

 

1 коментар

  1. Pla4a . Младежката организация на ГЕРБ пък е сред партньорите на въпросната фондация, както и на редица други

Comments are closed.