lekaatlet4Пълен комплект медали за лекоатлетите от Ловеч. Георги Гергов взе титлата на 3000м.

          Първото състезание по лека атлетика в историята на СК „Стратеш Атлетик” гр. Ловеч завърши повече от успешно, съобщиха от клуба за „Ловеч днес“. На 12 и 13.02.2014г. в град Добрич се проведоха Националните шампионати по лека атлетика в зала за момичета и момчета до 16години и за девойки и юноши младша възраст. Отбора от гр. Ловеч взе участие с шест състезатели. За всички тях, тези стартове също бяха първите бягания на писта. Никога досега те не бяха участвали в такава надпревара.

         На 12.02.2014г., за всички състезатели от ловешкия отбор, първото съревнование беше на 1500метра. При момичетата до 16 години Вяра Влахова се класира 9та, а Симона Банева 16та. В същата възраст при момчетата Добромир Добрев се нареди 5ти. Класирането на нашите юноши и девойки изглежда по следния начин: Георги Гергов – 6ти, Йоан Филипов – 15ти, Милена Тодорова – 7ма.  

    lekaatlet2     Във вторият състезателен ден се състояха бяганията на 3000 метра при девойките и юношите младша възраст, те донесоха и първите медали за новосформирания клуб. Милена Тодорова и Вяра Влахова направиха много добро бягане и финишираха на 2ро и 3то място. Така те завоюваха първите отличия за ловешкия клуб. Веднага след тях на старт застанаха юношите, където имаше още двама представители от Ловеч. Георги Гергов и Йоан Филипов бяха в първата серия, където стартират атлетите с по-слаби резултати или такива, които до сега не са стартирали на състезания.

Още от самото начало Гергов поведе колоната, спазвайки стриктно начертаната тактика, той спечели убедително своята серията с време 9:19:78мин. Трябваше да се изчака още около 9 минути, докато завърши и първата серия, за да успеем да се зарадваме на успеха постигнат от Гошо. Оказа се, че той е бил по-бърз с 4 секунди от миналогодишния шампион, който тази година остана втори.

Йоан Филипов направи добро бягане за моментното си състояние и завърши 12ти. По рано през деня, във възрастова група до 16 години, на 800метра участваха Симона Банева и Добромир Добрев, които също се представиха достойно.

3 коментара

  1. Честито!

  2. Браво на новите ловешки атлети, успехите да ги съпровождат на всяко състезание! Аз бях последния, който тренираше лека атлетика на градския стадион 🙂

Comments are closed.