pavlinivanov512141Павлин Иванов

Уважаеми г-н Казанджиев,

Поздравявам ви за полученото поредно признание – „Община реформатор“! Само преди две седмици, отново безпристрастно ви отличиха като „Кмет на годината“ в категорията „Опазване на околната среда“!

Тези национални отличия могат само да изпълват с радост и гордост измъчената ми душа. Те са като лъч надежда в небослкона на светлото бъдеще на децата ми.

Преди време мислех да напусна града и страната, защото бях заблуден от лоши хора, завистници долни, дълбоко нереализирани личности и ваши неприятели, които ми повлияха и ми бяха представили една черна истина, която всъщност е била голяма лъжа.

Признавам си, бях заблуден. Гледах с лоши очи. Критикувах, не признавах хилядите видими дори с просто око добрини, които вие изсипвахте като пролетен дъжд на бедните ни душици.

Не знам какво точно означава „Община реформатор“ или „Кмет реформатор“, но гледам, че откакто Реформаторите са на власт тръгнаха еврофондовете, та явно, ще е нещо много добро. Не съм толкова умен, което много ми личи и е видно, че не ги разбирам тези работи, за което, моля да ми простите невежеството през всички тези години! Но това, вече е минало! Край с негативизма!

Последното признание от Сдружението на общините ми отвори очите, които досега бяха гуреливи и слепи за действителността. В контекста на новата ми визия за света (бел.р. – целия Ловеч и кварталите, в едно със Слатина), преразгледах всичко направено от вас през последните години и стигнах до нови, свежи изводи относно истината за вашето управление и просперитета на града ни. Истината ми проговори и ми нашепна тихо на ушенцето: „Ти копеле тъпо, като не разбираш, защо все се обаждаш? Защо си на всяко гърне мюрудия, а?“

Истината, обаче не спря да ми досажда и ме накара да произнеса следното:

  • Вие не сечете гората в красивия Осъм, не защото не ви пука за нищо, а защото създавате подходящи условия за флората и фауната на града ни. Ако Алонсо беше застрелян, нали щеше сам да отиде в джунглата? Мъдро!
  • Вие не се грижите за площадите, мостовете, улиците и градинките, не защото не искате. Напротив! Имате скрита промисъл, видима само висшите духом – искате да приближите съвременното интернет поколение към природата, към земята, истинската, тази която се показва във всяка дупка
  • Упреквах ви, че сте основен виновник за демографската криза в Ловеч! Какъв глупак съм бил! Та вие просто искате да запазите малкото останали блага за малкото останали хора тук. Нали ако се народят още българчета, всичко трябва да се преразпредели и за всички ще има по-малко.
  • Дълго време лошите ми влияеха, че се краде от европроектите. Днес, с широко отворените си очи виждам, че не се краде, а се прави така, щото най-предприемчивите да бъдат възнаградени за ума, знанията, уменията си!
  • Преди ви се присмивах, че оакахте крепостта „Хисаря“, но сега виждам истината – нееее, вие се грижите за бъдещето. Ако не бяха поставени с хеликоптер онези красиви и изящни железа, в медиите нямаше да пишем нищо. А всеки знае, че ако не попадне една история във вестника, то тя не се е случила. Следователно, оставяте трайна следа от развитието на Ловеч в историята.
  • Толкова много критикувах плаващата сцена. Наричах я иронично „отплаваща“, което е много несправедливо. Не може само щото два пъти това иновативно съоражение е скъсало синджира, да му се присмивам. Тази иновация нареди Ловеч сред няколкото града в света (бел. р. – предполагам и в Галактиката, но нямам достоверни данни), които извисиха красотата и иновативността в нещо величествено и пътуващо във времето и пространството.
  • Винаги грешно съм ви упреквал, че умишлено укривате информация от населението за Бюджета, Такса битови отпадъци, приходите и разходите на нашата администрация. Не си давах сметка, колко съм грешал! Ами вие не криете просто ей така! Вие се грижите за здравето, най-вече душевното на всички ни. Нали ако разберем истината, някой тъпак ще поведе хората с колове и пръти, а докато стигнат до Общината, ще се почупят по пешеходната зона, няма да мога да работят после, а в тази криза, без минималната заплата, си е направо за умирачка. Освен това, колко хора се самозапалиха, скочиха от балконите. Истината убива, беше казал някой древен мъдрец. Прав е бил човекът! Не всички сме готови да я понесем. Достатъчно сме стресирани, че да ни заливат факти, от които ще ни дойде да се изпотрепем!

Мога да напиша толкова дълъг списък с мои грешки в отношението ми към вас, но вече всичко свърши. Прогледнах! Измих гуреливити си очи, сложих новите си очила (бел.р. – на пазара има промоция по 3 лв. парчето, не е истина, баси!) и вече гледам по нов начин живота в любимия ни град!

В тази връзка обещавам:

  1. На брифингите вече няма да ви разпитвам и няма се караме, вие не заслужавате това!
  2. Няма да искам повече никаква информация, нито ще я търся! Убедих се вече, че не всичко е за казване. Хората са лабилни и само вие, кмета Реформатор, познавате толкова добре душицата на ловчалии и с присъщата си мъдрост ще решите кое да споделите публично, кое не. Душевното здраво на ловчалии трябва да се щади!
  3. Никога повече няма да пиша коментари, защото едва днес разбрах, колко необективен съм бил в тях. КОЙ съм аз? Някакъв дришльо! Важно е мнението на кмета.бг и Сдружението на общините, нищо, че не живеят тук. Те са толкова мъдри и прозорливи, че мога само да им целувам марковите обувки.

Сигурно има имам и още неща, които трябва да променя, но в момента не се сещам (бел.р. – тя и възрастта ми е такава – по-близо съм до Алцхаймер, от колкото до заушката, хахха ах)

 

На следващите местни избори, моля да ме включите в инициативният си комитет, за да помогна колкото мога и да ви изберем за 4 (словом – четвърти) път начело на най-зелената и най-реформирана от всички общини по земните кълбета!

Слава! Слава! Слава!

Ваш най-верен фен, Павлин Иванов

 

P.S. Отивам да запаля свещичка за нови успехи и признания! После, ще го полеем! Наздраве и до нови успехи, мой кмете!

И да знаете – не сме сами!

8 коментара

  1. http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/337.jpg?ver=1

    Представихте ли си драги съгражданки и съграждани, вятъра на реформата и почувствахте ли уважаеми, гордост за това как малката ни община отстоява достойно своето място в Републиката и европейската си принадлежност. Разбира се, че видяхте наградата и е разбираемо да се гордеете. Никак не е лесно да си Реформатор, и за това имаше срамни моменти, когато глобиха кмета с 800 000 лв.. Но все пак ни казаха уважаеми, че кмета не бил виновен, а лошото правителство, което с едната ръка давало на общината, а с две ръце вземало обратно. Ама то наистина не ни е виновен кмета милички и за това днес заслужено празнуваме високата награда „Община реформатор“. Не ни стига тази награда, но от миналия месец всички знаем, че г-н Казанджиев спечели и конкурса „Кмет на годината“! Искате или не, като Ви подканва П.Иванов: измийте гуреливите си очички и гледайте по един чисто нов начин любимият ни реформатор! Скъпи мои приятели, на всички вече е ясно, че: “От детето до старика, всички са за кмета!”

  2. Еееех, колко си скромен и невеж Павлине, а има толкова много за писане …

  3. Покритият мост е пред разпадане с изпогорели лампи и небоядисван от десетилетия. Вътре – паяжини от времето на реконструкцията му. Идиотската плаваща сцена закрива водното огледало – не че някой общинар знае какво е водно огледало – то и без това и гората поникнала около него в реката крие всичко и успешно разкъртва камъните и руши бетона на кея . По неясни причини търговците на покритият мост бяха принудени да продават само сувенири – 12 магазини със сувенири и всичките едвам кретат, защото никой турист не е примрял за китайски джунджурии с надпис "Bulgaria" До моста сградите са с изпокрадени медни листове от покрива. За тъпотията с крепостта – логиката не е способна да обясни кой идиот реши да наслага табели два на три метра, така че да закриват гледката във всички посоки, като табелите са повече от посетителите. За високите лампи с бели топки няма да казвам нищо – явно кмета не знае че туристите идват с фотоапарати и последното което искат да снимат са букви и лампи. За сградата на гарата нищо няма да казвам – тоалетната е направо от 21 век, ама преди новата ера. Но явно се свиква – както казва един таксиджия: "Ем чи ко и е?" Предполагам беше избирател на кмета. Ама гледайте положително – пред сами кметството всичко си е наред – чисто и подредено – няма да се разваля настроението на градоначалника я.

  4. Реформира бре реформира. Всички другарчета на общинарите са добре реформирани.

  5. БРАВО ПАВЛИНЕ,БЛАГОДАРЯ ТИ,ЧЕ ОТВОРИ ОЧИТЕ НА ОЩЕ ЕДИН ЗАБЛУДЕН И ЧЕРНОГЛЕД ГРАЖДАНИН НА ЛОВЕЧ.

  6. Цял роман написа, а нищо умно няма в него. Чудя се да ти се смея ли или да те съжалявам. Може би второто защото гледам много те е яд кмета като бъде отличен с някоя награда.

  7. Ето още един повод за гордост:

    Да дадем село Лисец на кучетата или за кого работи Районната прокуратура в Ловеч?

    През месец март 2009 г. една жителка на с. Лисец, община Ловеч, беше нападната и полуизядена от домашни кучета. Скоро след инцидента жената почина. Зловещо, нали? Човешката психика обаче е устроена така, че да забравя неприятната част от реалността. Реалността от своя страна често ни напомня за себе си именно с това, което се мъчим да забравим. Следната не толкова драматична, но също така поучителна история, свързана с кучета, Прокуратура и гражданска съвест, е едно такова напомняне.

    Отново в с. Лисец на 12 октомври 2014 г. моето куче, разхождано от родителите ми, е нападнато и умъртвено от друго домашно куче в присъствието на своите собственици – (имената се пазят в редакцията). Без да направи опит да се намеси, мъжът констатира смъртта, причинена от неговия домашен любимец, с думите ‘Ми то сигурно вече е умряло’ и напуска мястото на действието. Съпругата му го последва. Няма да навлизам в сантиментални отклонения, не защото скръбта няма място в света на хората и животните, а защото не тя е фокусът, в който целя да привлека вниманието на Ловешката общественост.

    Още:

    https://nglas.wordpress.com/2014/12/04/%D0%B4%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC-%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D0%BB%D0%B8%D1%81%D0%B5%D1%86-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA/#more-9970

  8. Ако е толкова черен Минчо, защо постоянно си го призбирате? Значи според повечето жители на град Ловеч си е супер и няма по-добра алтернатива.

Comments are closed.