parvicushebenden1509151Скъпи приятели, колеги, драги ученици,

15-ти септември е!

За поредна година българското училище отваря врати, за да посрещне ятото будители, радетели на образованието – българските учители, и учениците – нашите деца, на които принадлежи утрешния ден на България.

Мили първокласници, добре дошли в училище!

Вие вече сте големи! Растете здрави и щастливи! Учете, играйте, забавлявайте се! Слушайте, наблюдавайте, попивайте доброто от всеки, от всякъде и от всичко! Опознайте България и света! Бъдете горди, че сте родени и израснали в един от най-красивите български градове! Обичайте родното място!

Скъпи ученици, прекачващи за поредна година прага на Вашето училище, добре дошли!

Желая Ви да бъдете здрави, търсещи, знаещи , можещи и любопитни, млади, независими и силни личности. Ловеч и България имат нужда от Вашите умове и знания, от Вашите идеи. Учете, спортувайте, мислете! Обичайте България, гордейте се с Вашия град!

Уважаеми колеги, запалете в децата ни факела на просветата! Отдайте им обичта си, душата и сърцата си! Ние, българските учители, сме личностите, които могат да променят града и страната си, формирайки образовани, достойни и честни граждани!

Отстоявайте с характер и достойнство честта да бъдеш УЧИТЕЛ , чиито интелект и труд гради утрешния ден, принадлежащ на децата ни.

Честит първи учебен ден!

 

Ваша Корнелия Маринова

Зам. председател на Комисията по образованието и науката

43-то Народно събрание