Скъпи съграждани!

Националният празник Трети март е ден на тържество на нашата нация и държавност. Славните годишнини като 180 години от рождението на Левски и 830 години от Ловешкия мир ни задължават, освен да помним и пазим заветите на миналото, да гледаме с оптимизъм и в бъдещето.

Преди 139 фениксът на Втората българска държава възкръсва от пепелта на Отоманската империя и дава основи на нова държава. България възкръсва след дълги години на безвремие и безпътие в семейството на европейските държави.

В наши дни нашумя съвременният разказ „Сляпата Вайша“. Героинята не вижда, защото едното й око постоянно гледа в миналото, а другото – в бъдещето. Нека да не приличаме на това момиче, защото така ще пропуснем да видим най-важното – това е днешният ден.

Затова Ви приканвам да се вгледаме внимателно в променящия се свят около нас. Нека откриваме кълновете на новото, нека поощряваме младите хора в техните благородни стремежи. Така отдаваме почит и на нашите възрожденци и революционери, на радетелите на българския дух и българската идея – на техните идеали за свободна и свята република.

Какво друго е Трети март, ако не пример как саможертвата, общата воля и борба могат да извоюват свободата?

Нека работим, уважаеми съграждани, за благоденствието на нашата държава и изграждане нейната европейска характеристика.

Честит празник!

Петър Цолов,

Председател на Общински съвет – Ловеч

Корнелия Маринова,

Кмет на Община – Ловеч

5 коментара

  1. Като погледна в днешния ден и веднага се хващам за сопата. Поради липса на кобур.

  2. България била $възкръстнала в СЕМЕЙСТВОТО НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ държави след дълги години на БЕЗВРЕМИЕ И БЕЗПЪТИЕ”/?!/.Това изречение ,че всред”пепелта на Отоманската империя”България изведнъж влиза в семейстнвото на европейските държави,някак си не ми се “връзва”.Още повече гарнирано с”дългите години на безвремие и безпътие”!
    Последните изразни средства Корнелия Маринова и ПиАрите й обикновено насочват към времето на комунистическа България.
    А освен сляпата Вайша,аз опознах напоследък и един още по-сляп Бай…./шо???/.При него и последователите му слепотата се основава не на различната посока на погледа на всяко от двете очи, напротив – на насочеността на погледа и на двете им очи само към миналато,към громенето на комунизма,когото громят повече от 27 години преход-И нищо нито за днешния ни ден,нито за бъдещето!!!Само за личните джобове и банкови сметки!

    1. трагУдия, Кирилее, трагУдия… и Пи/ди/Ария в БЕЗСРОЧИЕ… 😀

  3. SOS!! * В момента битовата престъпност в Ловешко добива ЕПИДЕМИЧЕН характер!! Кражби с взлом е имало : в Летница- 9 къщи, в Абланица- също около 9 къщи, в Баховица- разбита стена на склад за препарати, през която безпрепятствено са изнесени и натоварени в 2 возила, в Казачево са окошарени 6-7 къщи, включително на кмета и Мишо Беров, в Българене са окрадени също доста къщи!! И всичките тези набези са се случили за седмица-две. Време е полицията да се събуди от дългия си летаргичен зимен сън. Напук на факта, че наближават избори!! И като докопа крадците, първо да ги “обезпаразити” физически или да каже на местното население кои са. За после да не мисли. През 70-те години на 20 век същото е било и в САЩ – след масовите публични народни линчове правителството е било принудено да промени жизненоважни законопроекти … 🙁

Comments are closed.