dani1008141Иво Райнов

Една вдъхновяващо очарователна и респектиращо млада дама днес закръгля най-хубавата възраст. Боже, каква прекрасна възраст! Разбираш, че безгрижието си е отишло невъзвратимо и всеки ден има своя житейски смисъл. Времето на най-яките мечти и вярата, че са постижими до последната, защото животът едва сега започва!
Винаги е мило да видиш в лицето на успяваща жена едно пораснало момиче. Неволният спомен ме връща назад за да открия същия пламенен поглед, дързък характер и разтърсваща емоционалност. Сещам се да и кажа колко се радвам, че разпознавам  нежната стихия и в днешните очи… Също като онази тинейджърка, която бе заявила с досада и твърдост  на моя колежка: „Госпожо,  и запомнете, че на всеки втори чин срещу вас седи една Даниела“.
Даниела, някога непокорна и влюбена в справедливостта. Днес, поумняла бунтарка, но все тъй вярна на истината. Мисля си, че журналистиката е най-подходящото амплоа за един толкова неспокоен дух. Журналистиката с лице и сърце, със сълзи и усмивка, която плаче след всяка мерзост, лицемерие или бездушие и гневно  бушува след всяка неправда. Журналистика,  далеч от студеното безразличие на служебния текст и присъствията по задължение. Всеотдайна към хората, а не към новината. Даниела започна да изпълва с удовлетворение представите за истинска журналистика и счупи местното клише за професия,  слугуваща на властта.
Едно момиче, което порасна въпреки конформистките съвети и провинциалното еснафство. Наскоро сподели, че често е объркана и я обзема желание да се затвори в безчувствената клетка на професионалния непукизъм, но няма сили за подобно предателство. Душа заредена с любов и барут. Днес е перфектния повод  да се похваля колко се гордея с „моята“ Даниела!  Като всички прекрасни тинейджъри,  пораснали пред очите ми, които за цял живот ще останат мои – духовно и сърдечно.
В една раздрана от емоции нощ  Дани ми писа, че заради хора като мен си струва да живее в Ловеч. Дойде време да отговоря.
Дани, заради млади хора като теб продължавам да вярвам, че бъдещето има смисъл. Пази барута, поддържай пламъка и не потискай сълзите. И всеки път, когато животът се опита да те гази му припомняй, че срещу него стои една Даниела.
Честит рожден ден, Дани! Много здраве и усмихнати тостове за теб и цялото ти семейство!

2 коментара

  1. “Честит рожден ден, Дани! Много здраве и усмихнати тостове за теб и цялото ти семейство!”
    Честито и от мен но патерици!

  2. “В една раздрана от емоции нощ Дани ми писа, че заради хора като мен си струва да живее в Ловеч ” !!!???

Comments are closed.