dareniepojarna2605144Пожарният автомобил, дарение от Швейцария, вече е в Ловеч. Той е марка „Мердесец“ и е напълно оборудван с пожаротехническо въоръжение, агрегати, инструменти за аварийно-спасителни дейности и осветителни средства. Закупен е с лични средства на петима швейцарски пожарникари, които го даряват на община Ловеч. Те са Вернер Щампфли, началник на Пожарния инспекторат на кантон Базел, Вернер Дитц, началник на Пожарния инспекторат на гр. Базел, Мануел Шпинлер и Даниел Гьопферт от Пожарния инспекторат в кантон Базел и Антон Шютерлим от Пожарната в гр. Райнах. Петимата дариха и пожарозащитно облекло.

Колата бе докарана от Швейцария в петък, транспортирането й бе обезпечено от община Ловеч, която възнамерява да го предостави на районната служба на Пожарната. Автомобилът ще бъде използван предвид габаритите и техническите му характеристики за оперативни действия във Вароша, квартал, характерен със своите тесни и стръмни улички, които са трудно, а някои и недостъпни за наличните в службата пожарни автомобили.

dareniepojarna2605141Дарението се получава в резултат на развитието на партньорските отношения между пожарните служби в Ловеч и Базел и със съдействието на кмета Минчо Казанджиев, спечелил националния конкурс „Пожарникар на годината“ 2013 в категорията „Отличени“. При посещението си в Швейцария през март т. г. кметът проведе разговори с ръководствата на пожарните служби в Базел и Райнах и в резултат на тях новото дарение вече е факт.

Предстои внасяне на предложение от кмета в общинския съвет за приемане на дарението и предоставянето му на районната служба на Пожарната в Ловеч с договор за безвъзмездно право на ползване.

„Мерцедес“-ът е второто дарение от Швейцария. През 2011 г. от там в Ловеч пристигна универсален автомобил „Скания“ с пожаротехническо въоръжение и екипировка, също предоставен от общината на районната служба в Ловеч. Тогава дарението бе от градската управа на Райнах.

 

3 коментара

  1. Ние като българска народност харчим милиони евро всяка година за да изхранваме и развъждаме самонатрапилите ни се от няколко века мързеливи ,грабливи и смрадливи Ромо-индо-цигани и тези пари които отиват в гърлата им са събирани от данъците които плащаме ние , всички Българи ,и вместо с тези средства да бъдат построени или закупени нови нужни неща за държавата ни ,те отиват винаги и неизменно в гърлата на наглите Роми които не искат и да чуят да се завръщат в родината на техния произход-мизерната Индия,а и защо да се връщат там и да ядат варени плъхове и печени на жар змии , като тук са намерили такива отстъпчиви и покорни слуги като нас Българите и могат да си ни грабят избиват и правят каквото си искат и когато си искат безнаказно като отгоре на всичко сме длъжни и да ги хрантутим и лекуваме безплатно.Та заради техните цигански гърла ненаситни се унижаваме като държава и народ пред Европа и се превръщаме в депо за старите им разнебитени превозни средства които няма къде да изхвърлят там ,за да не си замърсяват излишно околната среда ….те постъпват мъдро за тях си ,ние обаче не!

  2. цял живот ли ше караме на дарения от чужбина ….. хората ни съжаляват и ни изпращат старата си техника, вместо да я бракуват 🙂

  3. Пожарният автомобил, дарение от Швейцария, вече е в Ловеч. Той е марка „Мердесец“.

    Няма такава марка…

Comments are closed.