Служители на РС ПБЗН в Луковит спасяват в неделя по обед затънала в ръкав на река Златна Панега сърна, в землище на с. Румянцево. Сигналът е получен е около 11,35 ч. и близо час е отнело на огнеборците да извадят животното. Това става ясно от информационния бюлетин на Оперативния център към РД ПБЗС, обхващащ периода от 7 ч. на 21 януари от 7 ч. на 22 януари. За това време са получени 5 сигнала, като с материални щети е само един – в 20:07 ч. РС ПБЗН – Ловеч реагира на сигнал за запалено кухненско помещение на кафе-аператив в жк. „Червен бряг“ бл. 116. Унищожена е 1 л/м тръба от аспирацията. Спасена е сградата. Причина за пожара е непочистена аспирация.

В останалите случаи са гасени запалени сажди в непочистени комини в Ловеч и Троян, а в Луковит РС ПБЗН– Луковит реагира на сигнал за паднал болен мъж, в безпомощно състояние в дома му.

За днес в област Ловеч е обявен оранжев код за обилен снеговалеж – 20-30 л/м2 и бурен вятър.

Пътните настилки самокри, заснежени,заледени и обработени.

Проходът Троян-Кърнаре е затворен за всички МПС. Движението по път III-3505 Казачево – Стефаново от км 0+000 до км 8+500 е ограничено за МПС над 12 т поради пропадане на тротоар и подпорна стена при км 1+250 в с. Казачево.

В област Ловеч няма данни според бюлетина на оперативния център за блокирани и аварирали превозни средства, няма пострадали и нуждаещи се от евакуация граждани, няма и населени места без ток и вода.

Среден радиационен фон за областта е 0,2 микросиверта за час, в нормалните за страната  граници /от 0,06 до 0,6 микросиверта за час/.