sashoserafimov1803151Жанина Илиева

Поетът Сашо Серафимов ще представи в Ловеч книгата си „Старците умират в края на света“ на 25 март, сряда, от 17,30 часа в Клуба на дейците на културата в Ловеч. Това е седмата книга на автора, който с нея миналата година стана носител на наградата „Дамян Дамянов” в национален конкурс за поезия.

Книгата „Старците умират в края на света“ излиза под знака на ИК “Жанет 45 “. Представена е в Пловдив, Варна и София. За нея критикът Ангел Дюлгеров казва: “Стиховете на поета се сбогуват не само с колективните образи на обществото, но и с митовете на битието. Изтъкано от невероятния баланс на минало и настояще, тъмнина и светлина, сътвореното от поета чете с неподозирана досега жажда битието, оживява улиците с причудливи поетически образи, разказва истории, неразказани досега.”

Сашо Серафимов е роден на 30 август 1953 г. в Добрич. Завършил е Славянския университет в София, специалност Социална педагогика. Издал е стихосбирките „Белег“ (в съавторство, 1979), „Дума свободна“ (1990), „Дарителят на сънища“ (1994), „Врата на хоризонта“ (1998), „Синият поглед на дървото“ (2004), „Потъване на светлината“ (2009) и книгата за деца „Объркани приказки“ (1995). Пиесата му „Шивачът на приказки“ печели трета награда на Международния фестивал на куклените театри „Златен делфин“. Негови стихове са превеждани на руски, сръбски, хърватски, немски, английски, полски, словашки, турски и др.