OLYMPUS DIGITAL CAMERAЖанина Илиева

Поетесата Гълъбина Митева представя новата си книга „Тази вечер Господ ме целуна“в Клуба на дейците на културата в Ловеч на 18 юни, сряда, от 17,30 часа. Стихове ще прочете артистката от Ловешкия театър Слава Георгиева. С музикални изпълнения на пиано ще участва Валери Хомяков.

Преминала през стъргалото на живота, Гълъбина Митева изпява на един дъх новите си творби в монолитна и завладяваща поетична книга. Работила е най-различни професии, например била е сервитьорка, продавачка на плодове, чистач на жилищни входове, домакин в селско училище. През миналата година дори пасе стадо овце по ливадите край родната Крушовица, Врачанско.

В стиховете си тя обаче е птица, влюбена жена и майка, местна лудетина, говорещата с Бога, нечий сън и блян.

От 2008 г. Гълъбина Митева е член на СНБП. Има издадени още три поетични книги: „Молитва” (1993), „Пясъчен свят” (1997) и „Време за разпятие” (2008). Редовен участник в литературните сайтове, откъдето е позната и на част от ловешките поети.

galabina1306142Почти всички стихове в книгата „Тази вечер Господ ме целуна“ са написани за 7 денонощия – в навечерието на рождения й ден, който тази година се падна навръх Великден, споделя поетесата. Изданието е дело на издателство „Бряг“ – Русе.