zoo308141В изпълнение на проект „Техническа помощ за подготовка на инвестиционни проекти в подкрепа на следващия програмен период”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013”, Община Ловеч  подписа три договора за проектиране на важни инфраструктурни обекти,  които са с голямо обществено значение, имащи отношение към основния облик на града:
• Преустройство на сградата на Фондохранилището на Художествена галерия – Ловеч и Регионален историческия музей – Ловеч – бившата сграда на училище “Панайот Пипков”
• Рехабилитация на Зоопарк Ловеч
• Реконструкция и рехабилитация, вкл. въвеждане на енергоспестяващо осветление на ул. „Крайречна“, ул. „Осъмска“ и ул. „Баховско шосе“, гр.Ловеч
Обектите, предмет на проектирането са идентифицирани в процеса изработване на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Ловеч, чрез широко обществено обсъждане на всички заинтересовани страни.
В заданията за проектиране са заложени основните изисквания на възложителя. Конкретните решения ще се вземат в резултат от предложенията на гражданите, институциите, неправителствени и професионалните организации на предвидените обществени обсъждания.

Първият проект „Преустройство на сградата на Фондохранилището” има за цел да решение за рехабилитацията и преустройството й  в “Къща на музиката” със следните помещения: интерактивен музей на композитора Панайот Пипков с обособени библиотека и нототека; зала за репетиция на градски духов оркестър Ловеч; зала за групови репетиции; малка концертна зала; музикални кабинети; складови и обслужващи площи. Заданието  за проектиране е съгласувано с Националния институт за недвижимо културно наследство – гр.София

Вторият проект Рехабилитация на Зоопарк Ловеч предвижда се извърши цялостна рехабилитация на обекта, съобразно изискванията на националното и европейското законодателство при  условия за отглеждане на животни в зоологически градини. С проекта трябва да се  предложат нови функционални решения за организиране на територията и площите в зоопарка – алейна мрежа, водни площи, избор на последователност на показване на животните:, съобразено с техния вид и брой,  зони за наблюдения, осигуряваща най-добра видимост, изграждане на контактна зона за осъществяване на директен контакт на посетителите с малки и неопасни  животни, ботаническа градина с тропическа зала, оформяне на приемо-обслужваща зона в т.ч.: заведение за хранене и развлечение и учебно-развлекателен център за провеждане на занимания и обучение на деца с екологично-образователна и екологична тематика, санитарни помещения и други.
Чрез третият проект Реконструкция и рехабилитация, вкл. въвеждане на енергоспестяващо осветление на ул. „Крайречна“, ул. „Осъмска“ и ул. „Баховско шосе“, гр.Ловеч се ще проектира изграждане на нова и основен ремонт и реконструкция на съществуващата пътна настилка, включително отводняване на пътното платно и цялостно преасфалтиране; изграждане на тротоари; изграждане на ново и подмяна на съществуващо  с енергоспестяващо улично осветление; полагане на нова вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка. Проектът е насочен към подобряване на инфраструктурата в  индустриалните зони на град Ловеч.

3 коментара

  1. vsichko zvuchi idealno na hartija,neka bydem pozitivni i dano da vidim vsichko tova realno izpulneno,i dano ne e pretupano zadhtoto lovchalii zaslujavat da imat vsichko tova a i poveche…

  2. Защо околовръстната улица на ж.к”Червен бряг” не е включена в проекта за рехабилитация на квартала и сега ще се наложи да се асфалтира по друг проект или за сметка на Общината? Кой е “проспал” тази улица като е правил Проекта??

    Защо подмяната на водопроводните тръби във вътрешната част на ж.к”Червен бряг”, която стартира от 1 април е СЪфинансирана от Община Ловеч? Защо не се финансира изцяло от ВиК Ловеч??

    Е скоро ще питаме що пък на ул. „Крайречна“, ул. „Осъмска“ и ул. „Баховско шосе“,нещо някой е забравил да направи..

Comments are closed.