znanie2204141Едно поколение расте далече от грижите на родителите си, без възможност за съвет, помощ и емоционална подкрепа. Икономическите трудности принуждават хиляди българи да работят в чужбина и се грижат дистанционно за децата си. Когато си на 14 – 16 години е собено трудно да не си постоянно с родителите си и поради тази причина Сдружение „Знание“ се включва в „Програма за детско и младежко развитие, основаващо се на подход, при който се отчитат и надграждат силните страни на детето“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, финансирана от Фондация „Оук“.

Проект „Другото поколение“ ще работи за подобряване на знанията и уменията на деца на икономически емигранти от община Ловеч за справяне с трудностите, предизвикани от липсата на родителско присъствие, както и достигане на емоционална стабилност, социално включване и гражданска активност.

В период от 2 години ще предоставим възможност на 30 деца от община Ловеч да се включат в обучения, срещи, регулярни месечни занимания – арт-работилници, ателиета, дискусии и други дейности в зависимост от интересите на децата.

Включването на роднини, съседи, учители, експерти в дейностите също е цел на проекта.

За повече информация

Тел. 068 627952