Подгласник на победителят в раздел „Превенция“ е инспектор Петя Николова от РСПБЗН-Ловеч

На 07 февруари за 24-и пореден път се проведе церемонията за награждаване на отличените в конкурса „Пожарникар на годината”. Най-добрите огнеборци и спасители за 2018 година получиха своите награди в Централния военен клуб в София.  Сред отличените има двама служители на РД ПБЗН-Ловеч.

Инспектор Николова е завършила висше образование през 2011 г. във факултет “Пожарна и аварийна безопасност” при Академия на МВР, специалност “Пожарна и аварийна безопасност”, като същата година започва и работа в системата на МВР.  Към момента Петя Николова е инспектор V степен в група “Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност” в Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” – Ловеч към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Ловеч.

 Инспектор Николова работи приоритетно с деца и подрастващи. През изминалата година е провела различни беседи и занимания с ученици от учебните заведения на територията на общината. Ръководеният от нея отбор „Млад огнеборец“ е областен шампион за 2018г. Извън пряката служебна дейност активно работи за превенция на инциденти сред природата като член на Планинска спасителна служба- Ловеч.

1 коментар

Comments are closed.