grip2802121През периода от 25 ноември до 1 декември 2013г. включително на територията на Ловешка област е регистрирана заболяемост от остри респираторни инфекции 174,91 на 10 хил.население, при 98,39 на 10 хил. за  предходната седмица, информират от РЗИ Ловеч. Повишението е закономерно за сезона.

          Регистрирани са и 4 случая на варицела, при  8  за предходната седмица. Заболелите са от ДЯ „Мечо Пух”  гр.Ловеч , СОУ „Алеко Константинов” гр.Луковит и от с.Александрово.

           Има и два случая на скарлатина, при 0 за предходната седмица. Заболелите деца са от ЦДГ „Мария Сиркова” и ЦДГ „Детелина” гр.Ловеч. Предприети са необходимите противоепидемични мерки спрямо болните и контактните.

          Регистриран е също ротавирусен гастроентерит – 1 случай, при 6 за предходната седмица. Заболяването е за гр.Ловеч, ехинококоза – 1 случай за гр.Ловеч и туберкулоза – 1 случай за с.Баховица.

 Продължават и проверките в обекти на територията на Ловешка област, за спазване забраната за тютюнопушене в закритите обществени места, в помещенията с обособени работни места и на някои изчерпателно изброени в закона открити обществени места. През седмицата са проверени 77 обекта, в които не бяха констатирани нарушения.

           

1 коментар

  1. “Чесънът съдържа биологически активни вещества – алкалоиди, които по своето действие са аналогични на инсулина – снижават нивото на захарта в кръвта. Приемането на пресен чесън регулира кръвното налягане, намалява риска от артериосклероза, намалява тромбозите, укрепва защитните сили на организма, унищожава болестотворните бактерии и паразити, снижава нивото на холестерола. Употребата на чесън прави кръвоносните съдове по-еластични, което го прави особено полезен за възрастните хора, така че, никога не е късно да бъде използван.”
    http://www.ledi-site.ru/chesnok-polza-i-vred/

Comments are closed.