miss1809161Деветте победители от регионалния конкурс „Малка мис и малък мистър Ловеч“ бяха приети днес от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. Това са Радост Цветолюбова (12 г.), Марин Маринов (10 г.), Ива Стойчева (12 г.), сестрите Симона и Мария Пеловска (14 г. и 12 г.), Ивона Атанасова (8 г.), Бетина Бумова(11 г.), Мариела Ингелска (13 г.)  и Силвия Вачева (11г.). На националния  финал те са участвали, освен с красота и със сценично поведение, но и със своите разнообразни таланти. Участвали са и в арт-фестивала в Созопол „Нюз старс 2016“, където са представили Ловеч и всички имат медали, разказа организаторът им Мариета Славчева.

Всяко едно дете разказа на кмета къде учи, какво е спечелил и какви мечти има . Няколко момичета са тренирали и карате, други искат да станат дизайнери, не са малко и онези, които искат да се развиват в модния бизнес. Малкият Марин е участвал  в предаването „България търси талант“ в номер с кукленото шоу.

miss1809163Гостите и домакинът си размениха малки подаръци за спомен.

„Срещата беше вълнуваща за мен. Първо защото сте красиви, второ – защото сте от Ловеч, трето – защото се занимавате с нещо много ценно извън преките ви задължения като ученици. Наученото по тези конкурси ще ви даде знания и умения за  цял живот, дори и да не сте в модния бизнес“, каза Корнелия Маринова.

Всички тези деца са отличници, догодина ще бъдат в журито на конкурса, а тазгодишният финал ще бъде излъчен по БНТ. Ловеч две години е град първенец, тази година също е сред най-равностойните градове като  Шумен, Русе и София, допълни Мариета Славчева.