obs1209161Планът за финансово оздравяване на Община Ловеч днес следобед бе приет от мнозинството за втори път, след като областният управител го върна в края на миналата седмица със заповед № РД-07-122/08.09.2016 за ново обсъждане. Ново обсъждане имаше, но резултатът е същият.

Общинските съветници гласуваха за върнатото решение №228/25.08.2016 така – 18 гласа „За“, 9 гласа „Против“ и 3 гласа „Въздържал се“.

За сравнение на 25 август т.г. при първото гласуването бе 17 гласа „За“, 7 гласа „Против“ и 6 гласа „Въздържал се“. Тоест, тезата на областния управител не бе възприета от колективния орган.

Както писахме, областният управител счита, че включването на един текст не на едно, а на друго място в плана не съответства на волята на ОбС – Ловеч. Счита също, че предложеният текст от един съветник не е приет с необходимото мнозинство, поради което върна решението за ново обсъждане.

18 съветници обаче възприеха тезата на председателя Общинския съвет Петър Цолов, а именно: „Връщането на решението за ново обсъждане е неоснователно и произтича от неправилно тълкуване на съдържанието на Протокол №17/25.08.2016 г., откъдето произтича и неправилното тълкуване от Областния управител и на волята на ОбС.“

По другите две точки на дневния ред съветниците приеха с голямо мнозинство от 29 гласа и само един глас „Против“ допускане на изключения от минималния брой ученици в паралелки на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Александрово, както и за СОУ „Св. Климент Охридски“ в Ловеч.

Деветнадесетото заседание е насрочено за четвъртък, 29 септември. Постоянните комисии ще заседават на 19 и 20 септември, оповести председателят на Общинския съвет Петър Цолов.

2 коментара

  1. ” Планът за финансово оздравяване на Община Ловеч днес следобед бе приет от мнозинството за втори път…Тоест, тезата на областния управител не бе възприета от колективния орган.”
    Това,че планът е приет за втори път от мнозинството не означава,че Областният управител не е права.Да с 1 бр. са нарастнали гласовете “ЗА”,но пък с 2 бр.са тези,които са”ПРОТИВ”.Това показва сравнението.
    Не очаквам Областен управител Митева да отнесе спора в съда …/по определени съображения?!/, но пък показа,че има мислещ екип, не се съгласява с всичко,излизащо от Община Ловеч, и ще опитва да защитава законността.

  2. Не склоласах да разбера кои спонсори на герберското БКП (Българска Конспиративна Партия) ще оздравяват финансово?

Comments are closed.