police2909141На 10.06.15 г. около 03:50 ч. на второкласен с. Горан-с. Владиня с посока на движение към с. Горан при движение с несъобразена скорост с релефа на месността лек автомобил “Сеат Ибиза” управляван от Г. Г. 22-годишен от гр. Свищов, излиза в ляво извън пътното платно и самокатастрофира в крайпътно дърво.

Настъпва ПТП с материални щети по автомобила и два броя ранени. Водачът на МПС е със средна телесна повреда с диагноза: фрактура на главата на дясна раменна кост с разместване, а пътника на предна дясна седалка М. Б. 36-годишен от с. Козловец, общ. Свищов е с охлузни рани в областта на главата и двамата са без опасност за живота и освободени след преглед от ЦСМП-Ловеч за по-нататъшно лечение в лечебно заведение по техен избор.

Водачът е изпробван за наличие на алкохол в кръвта с техническо средство дрегер “Алкотест-7510”, дисплея на който отчете 1,31 промила на хиляда алкохол. Издаден е талон за медицинско изследване, съставен е АУАН и протокол за ПТП.

 

На 10.06.15 г. около 21:30 ч . в РУ-Ловеч е получен сигнал, за това, че на третокласен път III-301 /Ловеч-Левски/, лек автомобил “Ауди А4”, собственост и управляван от В. С. 30-годишна от гр. Ловеч, при движение посока гр. Левски на прав участък от пътя удря челно с предна част на лекия си автомобил пешеходецът И. И. 56-годишен от гр. Ловеч, който е пресичал платното от дясно на ляво.

В резултат на удара е причинена средна телесна повреда на пешеходеца, изразяваща се в счупване на двата долни крайника, счупени ребра, както и охлузвания по главата и тялото. Същият е оставен за наблюдение в хирургично отделение на МБАЛ-Ловеч. Причинени са материални щети по автомобила. Водачът на лекия автомобил е изпробвана за наличие на алкохол в кръвта с техническо средство, като пробата е отрицателна. Образувано е досъдебно производство.