От ОДМВР Ловеч съобщават, че на 04 ноември около 06.00часа в РУ Луковит е получен сигнал, че на улица «Възраждане» в града 40-годишен местен жител при управление на лек автомобил «БМВ» е ударил три автомобила: «Опел Астра», «Фолксваген Пасат» и «Ситроен Джъмпи», след което е напуснал мястото на инцидента. При произшествието няма пострадали хора, но са нанесени значителни материални щети по превозните средства.

Малко по-късно лицето е установено и задържано от служители на РУ Луковит и е тествано за наличие на алкохол, като техническото средство е отчело 1,52 промила в издишания въздух.

В РУ Троян е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 26-годишен жител на гр.Априлци, който на 03 ноември около 23.45 часа при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка, при която на пода на превозното средство е открито пакетче  със съдържание на 0,87 грама суха тревиста маса. При тестване с полеви тест веществото е реагирало на канабис.

На 03 ноември в РУ Ябланица е задържан 33-годишен жител на града, който при управление на лек автомобил в с.Орешене е спрян за полицейска проверка и в жабката на превозното средство е открито пакетче с 4.05 грама суха тревиста маса. При тестване с полеви тест откритото вещество е реагирало на канабис.  Водачът също е изпробван с техническо средство “дръгчек-3000” , което е отчело положителе резултат за употреба на амфетамин и метамфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство