police2909141От ОДМВР Ловеч съобщават, че на 26.07.2015г. в 00:05 часа в РУ Тетевен е получен сигнал за настъпило ПТП в гр. Тетевен. На място е установено, че Р. П. от гр. Тетевен 33-годишен управлявайки лек автомобил “Ауди 80” при движение с несъобразена скорост на прав участък от пътното платно губи контрол над управлението на автомобила, като се блъска в ограда на дом.

Водачът управлява с изтекъл срок на СУМПС и след употреба на алкохол, установено с техническо средство алкотест Дрегер7510, който отчете 2.36 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване, като пробата беше взета в ЦСМП гр. Тетевен. Водачът е задържан за срок от 24 часа.

На 24.07.2015г. около 14,00 ч. на ПП-І-3 на175.100км., лек автомобил “Рено Лагуна” управляван от З. Б. 45-годишен, в посока гр. София не спазва задължителен пътен знак “Г1”, извършва неправилна маневра – завиване на ляво, като пресича маркировка “М15”, навлиза в съседна пътна лента, отнема предимството на движещия се по нея лек автомобил “Шкода Октавия” управляван от O. V. -румънски гражданин, в посока гр. София, който го удря в предната част на автомобила и предизвиква ПТП . Нанесени са материални щети по автомобилите. Няма пострадали от ПТП-то.

На 24.07.2015г. в РУ Луковит е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, за това че в гр. Луковит при управление МПС – лек автомобил марка “БМВ” управляван от правоспособния М. С. 24-годишен от с. Златна Панега, обл. Ловеч, навлизайки в кръстовище се сблъскал с велосипедиста малолетния Х.Х. 8-годишен от гр. Луковит.

В следствие на което велосипедиста е откаран в МБАЛ гр. Луковит, където след преглед е установено, че същият е с комоцио. Извършена е проба за алкохол на водача на МПС, която е отрицателна. Работата по случая продължава.

На 25.07.2015год. в 15.30 часа в РУ-Тетевен е получен сигнал за настъпило ПТП между два мотоциклета в района на местн. “Костина” с пострадали лица. При извършения оглед е установено, че Г. П. 39-годишен от гр. Койнаре, управлявайки мотоциклет “Сузуки ГСХ Р1000”, в посока от паркинг “Костина” към местността “Осморката” при движение с несъобразена скорост и при разминаване с идващия срещу него мотоциклет “Ямаха тт 600р” управляван от Х. Д. 25-годишен от гр. Тетевен, реализират ПТП като се блъскат с десните страни на двата мотоциклета.

В следствие на ПТП-то Г. П. е с открита фрактура на горен десен крайник и долен десен крайник, Х. Д. с фрактура на горен десен крайник в областта на китката и контузно-охлузна рана на десен крак. Двамата пострадали са транспортирани в МБАЛ-Ловеч. На водачите са връчени талони за медицински изследвания и взети кръвни проби. По случая е започнато досъдебно производство.

На 26.07.2015г. около 00.50 ч. в гр. Ловеч, при управление на лек автомобил “Фолксваген” управляван от Е. Д. 34-годишен от гр. Ловеч, движейки се по ул.”Съйко Съев” с посока центъра на града, под въздействието на алкохол 1,81%, губи контрол над автомобила и се блъска последователно в три паркирани леки автомобила

В резултат на ПТП е причинена смъртта на И. Т. 36-годишен от гр. Ловеч, както и возещия се Г. Г. 38-годишен от гр. Ловеч, който е посетил ЦСМП, оставен под наблюдение в ОАРИЛ при МБАЛ гр. Ловеч, без опасност за живота му и материални щети по автомобилите. Извършен е оглед на местопроизшествие и е образувано досъдебно производство.